Ispanaklı şibit nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Ispanak ile yapılan tarifler arasında yöresel lezzetlerde yer alıyor. Bunlardan biri de ıspanaklı şibit olarak karşımıza çıkıyor. Kütahya’nın yöresel tatları arasında bulunan şibitin nasıl yapılacağını sizler için derledik.

AİLE 05.07.2024, 06:00
Ispanaklı şibit nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türkiye’de yer alan illerimiz, kendine has lezzetleri ve teknikleri ile ayrı özelliklere sahiptir. Doğu bölgesinde yer alan illerimizde et ağırlıklı yemekler yer alırken, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan illerimiz de ise genellikle sebze ağırlıklı yemekler yer alıyor. Peki en güzel hamur işi ürünlerini hangi illerimiz yapıyor?
Hamur işi konusunda da birbirinden yetenekli ve ayrı üne sahip yörelerimiz bulunuyor. Bunlardan biri olan Kütahya’nın ıspanaklı şibit tarifini bu yazımızda sizler için kaleme aldık.

Şibit, Kütahya yöresinde sıklıkla yapılan hamur işi ürünler arasında yer alıyor. Ispanaklı şibit, yörede ‘gezek’ olarak da bilinmektedir. Peki nedir bu şibit? Şibit aslen, Kütahya yöresinde sac ekmeğe verilen bir isimdir. Bazı yörelerde ‘yufka ekmek’ olarak da bilinen bu hamur işi ürünü, ıspanak ile bir araya geldiğinde oldukça mükemmel bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlıyor. Evinizde kolaylıkla ıspanaklı şibit yapabilir, çaya gelen konuklarınıza çay ile birlikte ikram edebilirsiniz. Aynı zamanda bu lezzetli hamur işini sabah kahvaltılarınızda ya da akşam yemeklerinizde de tercih edebilirsiniz. Ispanaklı şibit yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Ispanaklı şibitin iç harcı için gerekli olan malzemeler;

Yukarıda yer alan malzemeler ile ıspanaklı şibit hazırladığınızda ortalama olarak beş kişilik servis elde edeceksiniz. Ispanaklı şibitin hazırlık süresi otuz dakika olurken, şibitlerin pişmesi için gereken süre de yine otuz dakika olacaktır. Ancak ilk kez ıspanaklı şibit deneyecekseniz, hazırlık süresinin ve pişirme süresinin uzaması da muhtemeldir. Daha fazla kişiye bu yöresel hamur işinden hazırlamak için listede yer alan tüm malzemeleri sistematik olarak arttırmanız yeterli olacaktır. Malzemeler hazır ise şimdi ıspanaklı şibitin adım adım nasıl yapılacağına göz atalım;

Ispanaklı şibitte, ıspanakların en iyi şekilde yıkanması ve tüm kalıntılarından arındırılması oldukça önemlidir. Aynı zamanda ıspanakların sadece yaprak kısımlarını kullanırsanız, şibitlerin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bu teknik ile aynı zamanda ıspanaklı şibitlerin daha kolay pişmesini de sağlamış olursunuz. Tarifte yer alan tuz miktarı ve diğer baharatların miktarı ise damak tadına göre değiştirilebilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı