Son Dakika

İspanyol öğrencilerden Gazze'ye destek! Siyonist İsrail'in soykırımı protesto edildi

Katalan üniversite öğrencileri, Siyonist İsrail rejiminin Gazze'de sürdürdüğü soykırımı protesto etmek için gösteri düzenledi.

DÜNYA 22.10.2024, 21:05
İspanyol öğrencilerden Gazze'ye destek! Siyonist İsrail'in soykırımı protesto edildi
Katalan Üniversitesi öğrencileri, Siyonist İsrail'in Gazze'dekki katliam ve soykırımını protesto etmek için Amerika ve Avrupa'daki kampüslere yayılan gösterilere katıldı. Öğrenciler, gösteriyi Valencia ve Bask Bölgesi'ndeki kampüslerle birlikte yaptı.
Bugün öğleden sonra üç yüz kadar öğrenci Barselona'daki Plaça Universitat'ın (UB) tarihi binasının bodrum katında çadırlar kurarak üç gün boyunca kamp kurmaya ve Katalan üniversitelerinde Filistin yanlısı bir tutumun benimsemeleri için eylem yaptı. Çarşamba günü ise bu kampüste bir manifesto yayınlamak için olağanüstü bir toplantı düzenlenecek.
Mitinglerden önce Valencialı öğrenciler de Filistin lehine bir gösteri düzenledi. Öğrenciler “Gazze'deki katliam karşısında etkili bir baskı önlemi olarak İsrail ile ilişkilerin kesilmesini” talep etti.
Ayrıca Bilim, İnovasyon ve Üniversiteler Bakanlığı bu protestolara saygı duyduğunu belirtmekle birlikte bunların saygı çerçevesinde ve şiddete başvurulmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlattı. Bakanlık kaynakları, “demokrasi tarihimiz boyunca başka nedenlerle olduğu gibi” İspanya'da da öğrencilerin “Gazze için özgürce gösteri yapma hakkına sahip olduğunu” belirtti.
Diğer yandan üniversite öğrencilerinin yanı sıra üniversite çalışanları ve Universitats per Palestina ve Grup Palestina UB gibi örgütlerde Filistin'e destek verdi. 
Kaynak: Lavanguardia

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı