Son Dakika

Kabızlığa iyi gelen 5 yiyecek

Kabızlık, birçok kişinin önemsiz gördüğü ama önemli görünmesi gereken bir sağlık problemidir. İşte kabızlığa iyi gelen yiyecekler gibi kabızlık ile ilgili merak edilenler…

AİLE 11.07.2024, 10:40
2
Kabızlığa iyi gelen 5 yiyecek
Kabızlık, kişinin hayat kalitesini bile etkileyecek kadar olumsuz bir sağlık problemidir. Kabızlık, özellikle de uzun sürerse ve başka semptomlar ile beraber görülüyorsa acilen bir doktora danışmak gerekir. Kabızlığa iyi gelen yiyecekler sayesinde tıbbi müdahale olmadan iyileşebilecek kabızlık problemlerini çözebilirsiniz. Kabızlığa iyi gelen yiyecekler başlıca şunlardır:
1.    İncir
Kabızlığa iyi gelen meyve denildiği zaman akıllara gelen ilk meyvelerden biri incir olacaktır. Kabızlık konusunda incir, yüksek lif içeriği ile en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Buna ek olarak incir, fişin enzimini içeriyor olmasından dolayı bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olabilir. Bağırsak hareketlerinin hızlanması demek kabızlıktan kurtulmak anlamına gelebilir.
2.    Brokoli
En yüksek lif oranına sahip olan sebzelerden biri olan brokoli, kabızlık konusunda iyi bir seçenektir. Buna ek olarak brokoli, genel sağlık durumuna da olumlu etkileri olan bir yiyecektir.
3.    Armut
Armut, oldukça lifli bir meyvedir. Posası sayesinde armut, doğal şeker olan früktoz da içerir. Bu sebeplerden dolayı armut, kısa bir süre içerisinde kabızlıktan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
4.    Kavun
Kavun da yüksek oranda lif içerir. Bu lif içeriği sayesinde bağırsak hareketleri desteklenir ve dolayısı ile kabızlık gibi sağlık problemleri çözülebilir.
5.    Kivi
Oldukça sağlıklı bir meyve olan kivi, yüksek oranda lif içeriğine sahiptir. Bu sayede kivi, kabızlık probleminin kısa sürede çözülmesine yardımcı olur.

Birçok kişi kabızlığın yalnızca dışkılayamama problemi olduğunu düşünür. Ancak, bu tamamen doğru bir düşünce değildir. Kabızlık sonucunda küçük boyutlu ve sert dışkılar da görülebilir. Kabızlık sonucunda kişi, dışkılayamaz ve dışkılasa bile çok zorlanabilir.

Kabızlık, hamilelik belirtisi olarak kabul edilemez. Özellikle de yalnızca kabızlık, hamileliğe işaret edemez. Erken dönem hamilelik belirtileri şunlardır:

Kabızlık probleminin altında yatan nedenler başlıca şunlardır:

Kabızlık sorununu ortadan kaldırmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı