Kabus geri döndü! Memur olmayana ev yok

Temmuz ayında yüzde 25 kira zam oranın sonlamasıyla birlikte ev sahipleri kiracılardan Memur olma şartı, kefil zorunluluğu, hanede iki kişi çalışması gibi kriterler talep ediyor.

EKONOMİ 09.07.2024, 10:15
1
Kabus geri döndü! Memur olmayana ev yok
Türkiye genelinde uygulanan yüzde 25 zam oranın Temmuz ayından kalmasıyla birlikte emlak sektörü karıştı. Milyonlarca vatandaş ise ev sahiplerinin yüksek talepleri karşısında eziliyor. Kiracılardan istenen yüksek kira bedellerinin dışında Memur olma şartı, kefil zorunluluğu, hanede iki kişi çalışması şartları sunuluyor. 
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; ev sahipleri, kiracı seçerken artık daha seçici davranıyor. İlan sitelerindeki şartlar dudak uçuklatıyor:
Milyonlarca kiracı yaşanan bu fahiş fiyatlar ve talep karşısında zorlanıyor. Özellikle asgari ücretliler ve emekliler, büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanıyor. "Memur olmayan giremez" mantığı, kiracıları mağdur ediyor.
Emlakçılar, her iki tarafı da haklı buluyor. Ev sahipleri, artan maliyetler ve kiracı güvencesi nedeniyle şart koşarken, kiracılar ise bu şartları karşılamakta zorlanıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:28
Güneş 06:48
Öğle 12:28
İkindi 15:30
Akşam 17:58
Yatsı 19:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı