Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, sosis sote tarifine bayılacaksınız

Sosis sote hem çocukların hem de yetişkinlerin kahvaltı sofralarında görmekten hoşlanabilecekleri bir lezzettir. Peki, sosis sote tarifi nasıl hazırlanır, püf noktaları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

AİLE 03.07.2024, 01:45
1
Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, sosis sote tarifine bayılacaksınız
Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri olmasının yanı sıra en zevkli öğünlerinin de başında gelir. Özellikle tüm aile üyeleri ile bir arada, uzun uzadıya yapılan pazar kahvaltılarının neşesi herkes için bir başkadır.
Okul ve iş hayatı derken aile üyelerinin belki de bir araya geldikleri tek öğün olan kahvaltı, birçok kişi için özeldir. Pazar günleri kahvaltı sofralarını bin bir çeşit ile donatmaya gayret gösteren kişi sayısı bir hayli fazladır. Ancak kısıtlı bir çerçevede, belirli ürünler ile hazırlanabilen kahvaltı sofraları, kimi zaman kişiyi tarif noktasında çıkmaza sürükleyebilir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde kahvaltı sofraları için lezzetli bir alternatif arayışı içerisinde olanlar için sosis sote tarifine yer verdik. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!
Sosis sote tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
· 4 tane yeşil biber, 15 tane sosis, 4 tane domates, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı acı pul biber.
Sosis sote tarifinin yapımına sosisleri uzunlamasına olacak şekilde dörde bölerek başlayın. Hazırladığınız sosisler, yarım çay bardağı sıvı yağında 5 dakika kadar kavurun.
Kavrulan sosisleri tavadan çıkarın ve bir kenara alın. Tavanın içerisine, ince ince dilimlemiş olduğunuz yeşil biberleri ilave edin ve kavurun. 3 dakika kadar kavrulan biberlerin üzerlerine kabuklarını soyup rendelediğiniz (küçük küçük doğrayabilirsiniz de) ve ezdiğiniz sarımsakları ilave edin.
 Kaynayan karışımın içerisine tuzu ve acı pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri şöyle bir karıştırdıktan sonra sosisleri de tavaya alın ve 2 dakika kadar sos ile birlikte pişirin. Sosis soteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Hazırlık aşaması 10, pişirme aşaması ise 15 dakika kadar süren sosis sote tarifimiz 6- 8 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı