Kamala Harris: Amerikan halkı ile İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, bir TV kanalına verdiği röportajda; Siyonist İsrail Başbakanı Netenyahu’nun ABD’nin “yakın müttefiki” olup olmadığı sorusuna cevap verdi.

DÜNYA 08.10.2024, 15:35
Kamala Harris: Amerikan halkı ile İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var!
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, katil Netanyahu sorusuna verdiği cevapta "Asıl sormamız gereken şu: Amerikan halkı ile İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var mı? Bu sorunun cevabı ise evettir" dedi.

ABD’de yaklaşan başkanlık seçimlerinin Demokrat Parti adayı Kamala Harris, katıldığı bir TV programında, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Harris’in soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD'nin “yakın müttefiki” olup olmadığına ilişkin soruya verdiği yanıt dikkat çekti.
Harris, “Asıl sormamız gereken şu: Amerikan halkı ile İsrail halkı arasında önemli bir ittifak var mı? Bu sorunun cevabı ise evettir” dedi.
Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olan Harris, ayrıca ABD'nin Gazze'de bir ateşkes anlaşmasına varılması için Siyonist İsrail'in yanı sıra bölgedeki Arap liderlere de baskı yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Harris, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile masaya oturup oturmayacağı sorusuna, Ukrayna olmadan Rusya ile iki taraflı bir görüşme gerçekleştirmeyeceğini söyledi. Ukrayna'nın NATO üyeliği talebiyle ilgili bir soruyu ise yanıtsız bırakan Harris, “Bunların hepsi o noktaya gelindiğinde ele alacağımız konular. Şu anda Ukrayna'nın Rusya'nın haksız saldırganlığına karşı kendini savunma kabiliyetini destekliyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı