Son Dakika

Kanun yılbaşında uygulanmaya başlanacak! Akademi yönetmeliği yakında...

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından gözler gerçekleştirilecek atamalarda uygulanacak sisteme çevrildi.

EĞİTİM 23.10.2024, 06:45
Kanun yılbaşında uygulanmaya başlanacak! Akademi yönetmeliği yakında...
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte, uygulamaya başlanacak olan Öğretmen Akademisi’nde başarılı olan adayların ataması gerçekleştirilecek. MEB Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında da ÖSYM ile görüşmelerin sürdüğünü ifade etmişti. Gözler ise uygulama ile ilgili sorulara çevrildi. Kanun, yılbaşından itibaren uygulamaya başlayacakken, akademi ile ilgili yönetmelik üzerinde çalışmalara başlanacağı Millî Gazete’nin ulaştığı bilgiler arasında. 
Mülakat krizi nedeniyle 2 yıllık süreçte öğretmenler atanamazken, yeni akademi uygulaması ile ilgili endişeler de gündeme gelmeye devam ediyor. Öğretmen yetiştirme alanında kanun ile uygulanmaya konulacak olan Milli Eğitim Akademisi’ne yönelik yönetmelik çalışmalarının da yakında başlaması bekleniyor.

Öğretmen atamaları ile ilgili Danıştay’ın ret kararının vermesinin ardından beklenen 20 bin öğretmen atamasına ilişkin mülakat sonuçları halen açıklanmazken, bu süreçte 20 bin öğretmen mülakat sonuçlarının açıklanmasını ve atanmayı bekliyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından uygulamaya konulacak olan yeni Milli Eğitim Akademisi ile birlikte yeni soru işaretleri gündeme gelirken, MEB Bakanı Tekin bir televizyon kanalında 2023 ve 2024 KPSS sonuçları ile atama bekleyen öğretmen atamalarının mevcut usullerle yapılacağını ancak sonrasında ise akademi ile atamaların gerçekleştirileceğini ifade etmişti. Bakan Tekin, akademi uygulamasına ilişkin ÖSYM ile görüşmelerin devam ettiğini de açıklamıştı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacakken, akademi ile ilgili atılacak adımlara ilişkin soru işaretleri devam ediyor. Konuya ilişkin Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre akademiye yönelik yönetmelik çalışmalarının yakın zamanda başlayacağı ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı