Kassam Tugayları: Refah'ta İsrail'in tankı imha edildi ve çok sayıda asker öldürüldü

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde Siyonist İsrail Savunma Kuvvetlerine ait bir tankın imha edildiğini ve askerlerinin öldürüldüğünü duyurdu.

EKONOMİ 20.06.2024, 23:15
3
Kassam Tugayları: Refah'ta İsrail'in tankı imha edildi ve çok sayıda asker öldürüldü
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde Siyonist İsrail güçlerine ait bir tankın imha edildiğini ve askerlerin öldürüldüğünü açıkladı.
Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Mayıs'tan bu yana karadan işgalin sürdüğü Refah'ın batısındaki Tel Sultan Mahallesinde İsrail güçlerinin hedef alındığı belirtildi.
Birkaç gün süren takibin ardından İsrail zırhlı güçlerine El-Bahr Caddesi üzerinde pusu hazırlandığı, sabah saatlerinde Siyonist İsrail güçlerine ait Merkava tankının geçtiği sırada döşenen mayının patlatıldığı kaydedildi.
Saldırı sonucunda tankın imha edildiği ve içerisindeki askerlerin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, "askerlerin cesetlerinin ve tankın enkazının kaldırılmasının saatler sürdüğü" ifade edildi.
Siyonist İsrail güçleri, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.
Siyonist İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 311'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 662 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı