Kilis orman yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Et yemeği sevenler için bu kez farklı bir tarif ile karşınıza çıkıyoruz. Yöresel tatlar arasında bulunan Kilis orman yemeği, et ile irmiğin muhteşem uyumu ile hazırlanmaktadır.

AİLE 19.07.2024, 03:50
1
Kilis orman yemeği nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında elbette et yemekleri yer alıyor. Ana ya da ara yemek olarak hazırlanan ve farklı birçok alternatife sahip olan et yemekleri, çorba yapımlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Yörelere göre değişen hazırlanış aşamaları ve yemek isimleri, Türk mutfağının bu konuda da oldukça geniş bir yelpazeye sahip olmasını sağlamaktadır.
Bu yazımızda sizlere, Kilis mutfağına ait olan orman yemeğinin nasıl yapılacağını ve bu yemeği hazırlamadan önce bilinmesi gereken püf noktalarını aktaracağız.

Kilis’e özgü bir yemek olan orman yemeği, Kilisliler tarafından Ramazan Bayramlarında özel olarak hazırlanır. Bu geleneğin hala devam ettiği Kilis’e yolunuz düşerse, orman yemeğini mutlaka yerinde denemelisiniz. Ancak şu an için böyle bir planı olmayanlarda, orman yemeğinin tarifini evlerinde kolaylıkla deneyebilir. Farklı lezzet arayışında olanlar için oldukça iyi bir alternatif olan Kilis orman yemeğini, sıradan akşam yemeklerinizi şenlendirmek için tercih edebileceğiniz gibi özel davet sofralarınız için de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu yemeği yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi şu şekildedir;

Kilis orman yemeği yaparken yukarıdaki listeye göre hareket edildiğinde ve ölçülere birebir uyulduğunda ortalama olarak sekiz ila on kişilik servis elde edebilirsiniz. Özel gün ya da davet sofraları için bu yemeği tercih edecekseniz, tüm malzemelerin ölçülerini sistematik bir şekilde arttırabilirsiniz. Et ve irmiğin yer aldığı bu tarifi ilk kez deneyecek olan kişiler, yemeğin zorlayıcı bir hazırlık sürecine sahip olabileceğini düşünebilir. Ancak Kilis orman yemeğini hazırlamak için sadece on dakikaya ihtiyacınız olacaktır. Yemeğin pişmesi için gerekli olan süre ise bir saattir. Siz de akşam yemeği için Kilis orman yemeği yapmayı düşünüyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız! Kilis orman yemeği için tüm malzemeler hazır ise o zaman sıra bu yemeğin nasıl yapılacağına geldi. İşte adım adım Kilis orman yemeği tarifi;

Tarifte normal yoğurt yerine süzme yoğurt kullanılacak ise hazırlanan yoğurtlu karşıma, su ilave edilerek süzme yoğurt biraz inceltilir. Bunun yanı sıra Kilis orman yemeği hakkında bilinmesi gereken bir diğer püf noktası ise düdüklü tencere kullanımının tercih edilmesidir. Aksi halde bu yemeği normal tencerede pişirirseniz, pişirme süresi iki katından fazlaya çıkacaktır. Aynı zamanda yemeğin lezzetinde de değişiklikler meydana gelecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Eylül 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:03
Öğle 12:43
İkindi 16:21
Akşam 19:13
Yatsı 20:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı