Kilis tava nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Sebze ve et ile hazırlanan Kilis tava, Kilis’in en meşhur yöresel yemekleri arasında yer alıyor. Birbirinden güzel Kilis yemekleri arasından bu kez sizlere, Kilis tavanın tüm püf noktalarını aktaracağız.

AİLE 19.07.2024, 03:50
2
Kilis tava nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Kilis, kendine has yöresel lezzetleri ile dünya çapında bir üne sahiptir. Kilis’in coğrafi işaret almış birçok harika lezzeti de bulunmaktadır. Özellikle et kullanımı ile hazırlana yemekler, Kilis halkı tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Bu yazımızda sizlere, Kilis tava yapmak için hangi malzemelere ihtiyacınız olduğundan ve Kilis tavanın adım adım nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.

Kilis tava, Kilislilerin hem akşam yemeklerinde hem de özel günlerinde sıklıkla tercih ettiği lezzetler arasında yer alıyor. Her akşam ‘ne yemek yapsam’ diye düşünenler için alternatif bir tarif olan Kilis tava, sofralarınıza yöresel lezzetlerin gelmesini sağlarken aynı zamanda klasik yemekler yerine yeni tatlar denemenize de imkan sunacak. Aileniz ile afiyetle tüketebileceğiniz bu lezzetli yemeği, davet sofralarınız için de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bayram ya da düğün gibi özel günlerde de konuklarınıza ikram etmek için Kilis tava tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetli yemeğin nasıl yapılacağına değinmeden önce ilk olarak Kilis tava için gerekli olan malzemelerden bahsedelim. İşte Kilis tavanın hazırlanması için gerekli olan malzemelerin listesi;

Kilis tavanın üst kısmı için gerekli olan malzemeler;

Kilis tavayı ilk kez deneyecek olanlar, bu tarifin yapım aşamasının biraz zor olduğunu düşünebilir. İlk kez yapanlar için normalde yirmi dakika olan hazırlık süresi yarım saati bulabilir. Yemeğin pişmesi için gerekli olan süre ise sadece yirmi beş dakikadır. İlk denemenin ardından bir sonraki Kilis tava yapımınız, el alışkanlığı ile birlikte daha kısa sürecektir. Yukarıda verilen malzeme listesinde yer alan ölçülere göre Kilis tava yemeğini hazırladığınız taktirde, iki kişilik servis elde edebilirsiniz. Daha çok kişiye servis verecekseniz, tüm malzemeleri orantılı bir şekilde arttırabilirsiniz. Malzemeler hazır ise şimdi de adım adım Kilis tava yemeğinin nasıl yapılacağına geçelim;

Bu yemeğin en önemli püf noktası, alt zeminde yer alan sebzelerin ince bir şekilde kesilmesi ve tepside yer kalmayacak şekilde dizilmesidir. Aynı şekilde kıymanın da oldukça ince bir katman halinde sebzelerin üzerine yerleştirilmesi gerekir. Kullanılacak olan kıymanın ise tek çekimde elde edilmiş olmasına özen gösterilmelidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Eylül 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:03
Öğle 12:43
İkindi 16:21
Akşam 19:13
Yatsı 20:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı