Kilis'te domates hasadı başladı: Tarlada 5 TL, marketlerde 25 TL!

Kilis’te hasadına başlanan domates verimiyle yüz güldürürken kavurucu sıcağın altında tarlada domates hasadı yapan tarım işçilerinin de zorlu mesaisi başladı.

EKONOMİ 02.07.2024, 13:05
Kilis'te domates hasadı başladı: Tarlada 5 TL, marketlerde 25 TL!
Kilis’in bereketli topraklarında domates fidelerini toprakla buluşturan çiftçiler, ilk domates hasadını gerçekleştirdi.
Bu yıl rekoltenin yüksek olmasıyla birlikte çiftçiler mutlu. Yaklaşık 9 bin dekarlık alanda yetiştirilen domatesle 4 ile 5 TL arasında alıcı buluyor.
Tarım işçileri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesaiye, güneşin altında öğle saatlerine kadar devam ediyor.
Hasadı yapılan domateslerin Türkiye'nin birçok bölgesine gönderildiğini aktaran Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir,  konuşmasının devamında şunları söyledi:
45 derece sıcaklığın altında zorlu mesainin başladığını dile getiren çiftçi İbrahim Halil Çağlı, "Dönümünden 15 ton rekolte beklediğimiz tarlada yüksek rekolte beklentimiz var. Geçen sene domatesi tarlada 5 TL’den satıyorduk bu sezon da aynı fiyatlardan alınırken marketlerde 25 TL" diye konuştu.
Çiftçi Ayşe Çağlı ise şu ifadelerde bulundu:
"9 bin dekar alanda domates üretimi yapılmakta. 3-4 ay önce fidelerini toprakla buluşturan üreticiler, fiyatları yüksek beklerken geçen seneki fiyatlarla aynı satılması çiftçileri mağdur etti. Tarlada en fazla 5 TL’den alıcı bulan domates, marketlerde 25 TL’den satışa sunuluyor. Çiftçi üretiyor aracılar kazanıyor. Çiftçi umudunu kaybetmedi. Rekoltenin yüksek olmasından dolayı üreticiler umudunu ikinci ve üçüncü kırıma bıraktı." 
"Marketlerde 25 TL’den satılan domatesimiz 5 TL ve altına aracılar bizlerden alması bizi çok üzüyor ve bu şekilde emeğimiz boşa gidiyor. Sabah ezanından sonra tarım işçileriyle birlikte tarlaların yolunu tutarak kavurucu sıcağın altında zorlu mesaimize başladık. Beklentimiz 10 ile 15 TL arasındayken 5 TL’den satılıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı