Kimyasal koku mahallede panik yaşattı

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde kimyasal koku nedeniyle 12 Acil Çağrı Merkezine yoğun şikayet iletildi. Sakarya Valiliği kimyasal kokuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yapılan çalışmalarda kokunun oluştuğu alanda insan sağlığına etki edecek bir soruna neden olmadığı anlaşılmıştır. Gerekli incelemeler ekiplerimizce devam etmektedir" denildi.

GÜNDEM 06.10.2024, 00:35
Kimyasal koku mahallede panik yaşattı
 Sakarya'nın Arifiye ilçesinde kimyasal koku nedeniyle panik yaşandı. Kimyasal kokuya ilişkin Sakarya Valiliği inceleme başlattı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Mollaköy Mahallesi civarında akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezine yoğun kimyasal koku ihbarlarının bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 6 uzman personel ve 2 araçtan oluşan AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ve jandarma ekiplerinin ivedi bir şekilde olay mahalline yönlendirilerek konuyu detaylıca araştırdığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "İlgili birimlerimiz tarafından numuneler alınmış ve Çevre Şehircilik ekiplerimizce de söz konusu bölgede faaliyet gösteren bir fabrikada inceleme başlatılmıştır. Yapılan çalışmalarda kokunun oluştuğu alanda insan sağlığına etki edecek bir soruna neden olmadığı anlaşılmıştır. Gerekli incelemeler ekiplerimizce devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Kaynak: AA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı