Kiraz yaprağı sarması nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

Kiraz yaprağı sarmasını daha önce duymayanlar, bu yemeğin nasıl bir tada sahip olduğunu merak ediyor. O zaman Malatya’nın meşhur lezzetlerinden biri olan bu yemeği hazırlamak için mutfağa doğru yola çıkalım! 

AİLE 19.07.2024, 03:50
4
Kiraz yaprağı sarması nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları
Türk mutfağında yer alan lezzetler, dünya mutfaklarını kıskandırmaya devam ediyor. Dolmaları, sarmaları, et yemekleri, çorbaları, hamur işi çeşitleri ve birbirinden güzel meze ve salatalara sahip olan Türk mutfağı aynı zamanda herkesi kendine hayran bırakan tatlı çeşitlerine de ev sahipliği yapıyor.
Bu yazımızda sizlere, Malatya mutfağının en popüler lezzetlerinden biri olan kiraz yaprağı sarmasının nasıl hazırlandığını ve bu yemek hakkında bilinmesi gereken tüm püf noktalarını aktaracağız.

Mutfaklarda hazırlanan tarifler arasında çeşitli sebzeler yer aldığı gibi doğanın bizlere sunduğu farklı otlar ve bitki yaprakları da yer alır. Genellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan illerimizde farklı otlardan yemekler hazırlansa da diğer bölgelerde bulunan illerimizde de oldukça ilginç tarifler yer alır. Türkiye’de bulunan illerin oldukça eski tarihlere dayanan geçmişlere sahip olması, bu coğrafyada farklı kültürlerin de yaşamasına imkan sunmuştur. Bu sayede Türk mutfağı da lezzetler konusunda bir hayli genişlemiştir. Kiraz yaprağı sarması, mutfağımızın lezzetli yemeklerinden sadece bir tanesidir. Gelin hep birlikte bu lezzetli yemeği hazırlamak için hangi malzemelere ihtiyaç duyulduğuna göz atalım. İşte kiraz yaprağı sarmasının malzeme listesi;

Kiraz yaprağı sarmasının üzeri için gerekli olan malzemeler;

Malatya mutfağının en önemli lezzetlerinden bir olan kiraz yaprağı sarmasının yapımı biraz zahmetli olacaktır. Ancak bu yemekten bir lokma aldıktan sonra verilen zahmete ve emeğe değdiğini anlayacaksınız. Yukarıdaki malzeme ölçülerine birebir uyarak hazırlayacağınız kiraz yaprağı sarması ile ortalama olarak dört ila altı kişilik bir servis elde edebilirsiniz. Bir buçuk saat gibi uzun bir hazırlık sürecine sahip olan bu yemeğin pişmesi için gerekli olan süre de yine bir saat civarında olacaktır. Tam tadında ve kıvamında kiraz yaprağı sarması hazırlamak için izlemeniz gereken yapım aşamaları ise şu şekildedir;

Kiraz yaprağı sarması yaparken hamurun yumuşak olmasına özen gösterin. Bunun yanı sıra yoğurtlu karışımı hazırlarken kavım koyu olur ise bir miktar su ile inceltin. Kiraz yaprağı sarmasını servis etmeden önce üzerine mutlaka soğanlı harçtan ilave edin. Bu yemeği yapmak için kiraz yaprağı bulamayanlar, dut yaprağı ya da fasulye yaprağını da tercih edebilir.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Eylül 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:03
Öğle 12:43
İkindi 16:21
Akşam 19:13
Yatsı 20:31
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı