Konut almayı erteleyenler yandı! Mert Başaran açıkladı, 2-3 seneye bu fiyatlar kalmaz…

Türkiye’de en hızlı pahalılaşan sektörlerden biri olan konut sektörüne ilişkin açıklama uzman isim Mert Başaran’dan geldi. Mert Başaran, konut almayı düşünenlere kritik bir uyarı yaptı. İşte o açıklama…

EKONOMİ 24.08.2024, 13:15
1
Konut almayı erteleyenler yandı! Mert Başaran açıkladı, 2-3 seneye bu fiyatlar kalmaz…
Bir süredir artan emlak piyasasında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın yapmaya başlamış olduğu evler, piyasayı biraz olsun dengeyi oturtmayı başardı. Ancak hala yeterli düşüşün olmadığı konut piyasasında ev almak isteyenlerin de kafası karışmaya başladı. Ev alacaklara seslenen uzman isimlerden biri olan Yatırım ve Tasarruf Uzmanı Mert Başaran, ilginç bir ifade kullandı. Konut alımına ilişkin kritik bir uyarı da gerçekleştiren Mert Başaran’ın açıklamalarında enflasyona ilişkin de önemli ifadeler yer aldı. Peki Mert Başaran ne dedi, konut alınmalı mı? İşte Mert Başaran’ın o açıklamaları…
Katıldığı bir televizyon programında konut sektörüne ilişkin konuşan uzman isim, konut sektöründeki artan maliyetlerin alıcıların aradığı gibi uygun evler ortaya çıkarmadığını belirtti. Hatta bu ay için 2 ila 3 milyon TL arasındaki fiyata sahip olan evlerin ‘alınabilir ev’ olduğunu belirten Mert Başaran, bu evlerin neredeyse hiçbir inşaat şirketi tarafından tercih edilmediğini anlattı. Sebebi ise, inşaatta artan maliyetlerin ev satış bedelince kurtarılamaması.
Konut almak için fırsat kollayanları da es geçmeyecek bir açıklama gerçekleştiren Mert Başaran, konut almak için doğru zamanın yarından daha önce olduğunu bildirdi. Daha açık bir şekilde ifade etmek gerekirse, bugün alınamayan bir konutun birkaç sene içerisinde ulaşılamayacak fiyatlara yükseleceğine dikkat çeken uzman isim, sebep olarak ise artmaya devam edecek olan inşaat maliyetlerini gösterdi.
Daha önce Selçuk Geçer’in de söylediği, ‘konut piyasasının enflasyona göre uygun kaldığını’ hatırlatan bir isim de Mert Başaran oldu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Mert Başaran, "İnsanlar bugün alamadıkları konutları 2-3 sene sonra hiç alamayacaklar. Armudun sapı, üzümün çöpü demeden insanların alabileceği bir gayrimenkul satın alması gerekli. Enflasyon olsa da mülk her zaman mülktür" ifadeleriyle konut almak isteyenlere seslendi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 13 Eylül 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:12
Öğle 12:40
İkindi 16:11
Akşam 18:57
Yatsı 20:13
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı