Kuzey Kore tarihinde bir ilk! "Düşman devlet" tabiri anayasaya geçti

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), ülkenin anayasasında yapılan değişiklikle Güney Kore'nin ilk kez "açık bir şekilde düşman devlet" olarak tanımlandığını bildirdi.

DÜNYA 17.10.2024, 10:20
Kuzey Kore tarihinde bir ilk!
Kuzey Kore, son dönemde artan gerilimlere paralel olarak anayasasında önemli bir değişikliğe gitti. KCNA'nın haberine göre, Güney Kore ilk kez açık bir şekilde "düşman devlet" olarak tanımlandı. Bu değişiklik, Kore Yarımadası'nda tansiyonu daha da artıracak bir adım olarak değerlendiriliyor.
15 Ekim'de Koreleri birbirine bağlayan bazı yolların patlatılmasının nedeni de anayasa değişikliğiyle ilişkilendirildi. Haberde, bu eylemin "kaçınılmaz ve meşru" bir tedbir olduğu ifade edildi.
Kuzey Kore Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcü, Pyongyang'ın güney sınırlarını "kalıcı olarak güçlendirmek için önlemler almayı sürdüreceğini" belirtti.
Yonhap'a göre, Güney Kore Birleşme Bakanlığı, "düşman devlet" tanımlamasını kınadı ve "Kuzey'in provokasyonlarına güçlü bir şekilde karşılık verileceği" vurgulandı.
Ocak ayında, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'yi "değişmez baş düşman" olarak tanımlamak için anayasanın yeniden yazılması çağrısında bulunmuştu. Kim, Güney Kore ve ABD'yi askeri tatbikatlar ve stratejik varlık konuşlandırmaları nedeniyle Kore Yarımadası'nı savaş bölgesine dönüştürmekle suçladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı