Limonlu su içmenin sağlığa faydaları

Limonlu su hakkında bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Doğru yere geldiniz. Sağlığınızı günlük olarak önemli ölçüde iyileştirmenin kolay ve basit bir yoluna ne dersiniz?

SAĞLIK 28.09.2024, 15:20
Limonlu su içmenin sağlığa faydaları
Limon, vücut için en iyi gıdalardan biridir ve çok çeşitli faydaları vardır. Amaç ister kilo kaybı, ister tam bir detoks, isterse genel olarak iyi bir sağlık olsun, limonlar her temiz ve sağlıklı diyette temel bir unsur olmalıdır.
Limon, diyetinize tiamin, riboflavin, B-6 vitamini, pantotenik asit, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır ve manganezin yanı sıra vücudun günlük C vitamini ihtiyacının %51'ini sağlayan bir süper besindir.
Limonlar güçlü antioksidanlar içerir ve güneş veya diğer kirleticiler nedeniyle cilt hasarıyla savaşmaya yardımcı olabilir. Limon, vücutta kolajen oluşumunun ana bileşeni olan yüksek konsantrasyonda C vitamini içerdiğinden cilt rengi ve sağlığı için harikadır.
Kolajen, cildin yapışmasında, elastikiyetinde ve yenilenmesinde önemli bir rol oynar, bu nedenle limon cildin genç ve canlı görünmesini sağlar. Limonlar cildinizin lekesiz kalmasına yardımcı olur ve hatta vücuttaki kırışıklıkların görünürlüğünü azaltabilir.
Limonlarda bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, bağışıklık sistemi işlevini güçlendirir ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.Bağışıklık sistemi, vücudun iş arkadaşlarından gelen soğuk algınlığına yakalanmasını ve hatta kesik ve morlukların iyileşmesini engelleyerek önemli bir rol oynar. Meyve ve sebzelerin C vitamini için en iyi kaynaklar olduğunu ve vücudunuzun daha az aktif olduğu ve gribin yaygın olduğu kış aylarında sisteminize yeterince C vitamini almanın özellikle önemli olduğunu unutmayın.
Demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan oksijen taşıyan protein olan hemoglobinin üretilmesine yardımcı olur. Demir eksikliği, vücudun düzgün çalışması için yeterli hemoglobine ve temiz kırmızı kan hücrelerine sahip olmadığında ortaya çıkan aneminin önde gelen nedenidir.
C vitamini yüksek besinler yemek vücudun demiri daha iyi emmesine yardımcı olur.
Limondaki C vitamini ve antioksidanlar yaralarınızı iyileştirmeye ve sizi soğuk algınlığından korumaya yardımcı olur, ancak aynı zamanda çok güçlü ve uzun vadeli bir etkiye sahiptirler.Limonlarda bulunan besinler, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olabilir ve ciddi hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için 22 kanserle savaşan bileşik içerir.Vücudumuzu kanser için daha büyük bir riske sokan özellikle şeker tüketimidir…
Meyve ve sebzelerden zengin bir diyete sahip olmak, uzun zamandır obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanan diğer hastalıkların riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.İşlenmiş gıdaları kesmek ve meyve ve sebzeler gibi besin açısından daha zengin gıdaları tüketmek bu tür kalp problemlerini önlemeye yardımcı olacaktır.Limonlar o kadar sağlıklı ki gezegenimizdeki en sağlıklı 23 gıda listesine girdiler.Sağlıkla ilgili herhangi bir karar verirken, uzun vadeli etkilerin ne kadar uzak göründüğünden bağımsız olarak önemli olduğunu unutmayın.Diyabet ve kalp hastalığı gibi potansiyel tehlikeli hastalıklar, daha fazla limonlu su tüketmeniz için başka bir nedendir.
Nüfusun çoğu, yeterince su içmedikleri için sürekli bir dehidrasyon durumundadır. Bir bardak limon suyu %95 su %5 limon suyu olduğu için hidrasyon ihtiyaçlarınıza yardımcı olacaktır. Sıcak veya soğuk, 1/4 – 1/2 limonu bir bardak suya sıkmak, karıştırmak ve içmek kadar basit. Bu şekilde C vitamini, antioksidanlar ve hidrasyon için sağlıklı bir bardak su alabilirsiniz. Su, sağlığınız ve iyiliğiniz için inanılmaz derecede önemlidir.
Limonlar ayrıca daha iyi beyin fonksiyonu ve sağlığından sorumlu olan potasyum içerir. Tüketimden daha iyi zihinsel performans, daha az beyin sisi ve genel olarak daha iyi duygular yaşayacaksınız. Potasyum bununla da kalmıyor… ayrıca kaygıyı azalttığı, stresi azalttığı, kas gücünü artırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve kalp ve böbrek rahatsızlıkları olasılığını azalttığı da gösterildi.Bu yüzden uyanır uyanmaz limonlu su tüketmek, vücudunuz kadar beyninizi de güçlendirecektir!
Limonlar genellikle tadı nedeniyle asidik olmakla ilişkilendirilirken, vücutta asidik etki göstermezler. Limonlar aslında tüketildikten sonra vücut üzerinde alkali bir etkiye sahiptir, bu da size gün için daha iyi sindirim ve enerji verir.Uygun şekilde alkalize edilmiş bir vücuda sahip olmak, daha iyi uyumanıza, daha az soğuk algınlığı çekmenize, daha az baş ağrısı çekmenize, daha fazla enerji ile uyanmanıza, cildinizi genç tutmanıza ve sindiriminizi iyileştirmenize yardımcı olur.Limonlu su, iç sağlığınızı bozan ve vücudunuzun pH değerini düşüren alkolsüz içecekler ve şeker gibi asitli yiyeceklerin tam tersi etkiye sahip olacaktır.
Limonlar çeşitli şekillerde kilo vermenize yardımcı olacaktır. İlk olarak, limonlar, aşerme kontrolüne yardımcı olduğu kanıtlanmış ve açlığı köreltecek pektin içerir.Sabahları limonlu su kullanmayı seçerseniz (şiddetle tavsiye edilir), sizi büyük bir kahvaltı yapmaktan alıkoyacak ve gün için toplam kalorilerinizi azaltacaktır.Ayrıca, vücudun sindirim sistemi üzerindeki ek etkiler, metabolizmanızın daha verimli çalışmasına ve yediğiniz besin maddelerini daha iyi kullanmasına yardımcı olacaktır.Açlığınızı bastırdığınızda, daha fazla su içtiğinizde ve aynı anda limonlu su tüketerek sindiriminizi iyileştirdiğinizde, kilo kaybı daha hızlı ve daha kolay olacaktır.
Limonlu su, enzim fonksiyonlarını güçlendirerek karaciğer üzerinde güçlü bir temizleyici etkiye sahiptir.Karaciğer, iç organlara, sindirim sistemine ve dolaşım sistemine yardımcı olan merkezi bir organdır.Önemli olan karaciğerinize çok iyi bakmanız. Limonlu ılık su vücuttaki toksinleri temizler ve vücudun en önemli organlarından birini detoks eder.
Kaynak: İnternet Haber Merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı