Lübnan Sağlık Bakanı El Abyaz duyurdu! Lübnan'da dünkü terör saldırısında şehit sayısı 12'ye çıktı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Abyaz, Lübnan'da çağrı cihazlarıyla yapılan terör saldırılarında şehit sayısının 12 kişiye çıktığını açıkladı.

DÜNYA 18.09.2024, 15:40
Lübnan Sağlık Bakanı El Abyaz duyurdu! Lübnan'da dünkü terör saldırısında şehit sayısı 12'ye çıktı
El Abyaz, saldırılarda yaralananlardan bazılarının durumunun da kritik olduğunu söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanı El Abyaz, ülkesinde meydana gelen çağrı cihazı saldırılarına ilişkin açıklama yaparak şehit olan Lübnanlı vatandaşların sayısının 12’ye çıktığını belirtti.
El Abyaz, saldırılarda yaralanan sivillerden bazılarının durumunun yüz yaralanmaları nedeniyle kritik olduğunu bildirdi.

Öte yandan El Abyaz, Lübnan’a tıbbi yardım sevkiyat yardımında bulunacağını bildiren Suriye, Mısır ve İran ve tüm ülkelere teşekkürlerini iletti.
Lübnan genelinde meydana gelen patlamaların ardından Irak’ın gönderdiği ilk yardım sevkiyatının ulaştığını kaydeden El Abyaz, Irak’tan 20 doktor ve sağlık çalışanının Beyrut havalimanına geldiğini ve 15 tonun üzerinde yardımın alındığını kaydetti.
Lübnan medyası daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail’in gerçekleştirdiği siber saldırılar nedeniyle, Lübnan’ın bazı bölgelerinde iletişim cihazlarının patlaması sonucu biri kız olmak üzere 8 Lübnanlının şehit olduğunu ve çok sayıda insanın yaralandığını bildirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı