Son Dakika

Maaş sınırı geldi! Birden fazla maaş alma dönemi bitiyor

Kamu tasarruf tedbirleri kapsamında önemli bir adım attı. 32 maddelik yasa teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

EKONOMİ 06.07.2024, 08:05
1
Maaş sınırı geldi! Birden fazla maaş alma dönemi bitiyor
Sık sık gündeme gelen AKP'li bürokratların çift maaş alması çokça konuşuluyordu.  İktidar partisi Kamu harcamalarını kontrol altına almak ve tasarruf sağlamak amacıyla harekete geçti. 32 maddeden oluşan yasa teklifi, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun adı altında TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Yasa teklifinin detaylarını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı. Güler, teklif ile kamu kaynaklarının daha aktif ve verimli kullanılması için yeni düzenlemeler getirildiğini vurguladı.
Teklifin öne çıkan maddelerinden biri ise "birden fazla maaş alma" yasağı. Bu yasağa göre, kamu veya özel sektörden fark etmeksizin, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu, danışma kurulu üyeliği, komisyon, heyet, komite gibi görevlerde bulunanlara sadece tek bir görevden ücret ödenecek.
Peki bu ücret ne kadar olacak?
Yasa teklifi, bu konuda da bir üst sınır belirliyor. Huzur hakkı, ücret, ikramiye gibi tüm ödemelerin toplam tutarı, 108 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bu üst sınırın şu an için 92 bin lira olduğunu ve hazineye gelir elde edileceğini de açıkladı. Güler, "Özel şirket statüsünde olup devlet payını temsilen görev yapılan birçok kurum ve kuruluş var. Bu kurumlarda genel kurul tarafından belirlenen maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın belirlediği bir ortak hesaba gelecek. Hizmetlerden dolayı emek sarf edildiği için şu andaki üst sınır 92 bin lira. Bu rakamın üzerinde herhangi bir huzur hakkı veya görev tazminatı ödenemeyecek" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı