“Maliye Bakanı, engellinin önüne daha ne kadar barikat koyacak bilemiyoruz!”

Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı, tasarruf tedbirleri ile birlikte engellilerin haklarının geri alındığını ve Temmuz ayı itibari ile engelli bireylerin yardımcı araç ve gereçlerine uygulanan yüzde 20 KDV uygulamasının başlatıldığını hatırlatarak, “Zengine güven, fakire korku veren bu Maliye Bakanı, daha ne kadar engellinin önüne barikat koyacak, onu bilemiyoruz” dedi.

SİYASET 16.10.2024, 04:35
“Maliye Bakanı, engellinin önüne daha ne kadar barikat koyacak bilemiyoruz!”
Saadet Partisi Engelliler Koordinasyon Başkanı İsrafil Bayrakçı, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, görme engellilerin sesini duyurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir gün olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin engelli hakları evrensel beyannamesine ilk imzayı atan ülkelerden birisi olduğunu hatırlatan Bayrakçı, engellilere verilen hakların ve imkânların daha da iyileştirilmesi yerine verilen hakların da alındığını belirterek, “Tasarruf tedbirleri diyerek Maliye Bakanı bütün yoksulların yanı sıra engellilerin de adeta ümüğünü sıkıyor. Temmuz ayında çıkan 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 17/4-s maddesi ile engelli bireyler için ithal edilen ortez, protez, tekerlekli sandalye, baston, ekran okuyucu, işitme cihazı gibi yardımcı tüm araç ve gereçlere yüzde 20 KDV uygulaması başlatıldı. Yani bu uygulamayla engelliler sosyal hayatta yer almasın, üretken olmasın ve hiçbir aktiviteye katılmasın demek oluyor. Zengine güven, fakire korku veren bu Maliye Bakanı, daha ne kadar engellinin önüne barikat koyacak, onu bilemiyoruz” dedi.

Engellilerin bu durumda sessiz kalmayacağını ifade eden Bayrakçı, 16 Ekim’de Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Memur-Sen’in engelli üyelerinin bir yürüyüş gerçekleştireceğini belirtti. Bayrakçı, “Biz Saadet Partisi olarak öteden beri çözüm önerilerimizi sunuyoruz. İktidar ortakları maalesef reddediyor. TBMM’de engellileri araştırma önergelerini reddettikleri gibi. Ayrıca biz TBMM’de Engelli Hakları Komisyonu kurulmasını talep ediyoruz. Engelli istihdam kotasının artırılmasını, ulaşım ve erişimle alakalı problemlerin bir an önce çözülmesini ve engellilerin insanca yaşama koşullarına kavuşturulmasını bu vesileyle bir kez daha dile getiriyor ve sorumlu başta iktidar olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:41
Öğle 12:29
İkindi 15:36
Akşam 18:07
Yatsı 19:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı