Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili 3 kişi gözaltında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınına neden olan 3 şüpheli gözaltına alındı.

ASAYİŞ 01.07.2024, 11:15
1
Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili 3 kişi gözaltında
Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi'nde dün öğleden sonra saat 14.00 civarında ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Yangının sönmesinin ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve jandarma ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, yangının ulaşımın zor olduğu, elektrik nakil hatları ve arıcıların bulunmadığı bir noktadan başladığı ve bölgedeki kampçıların ihmalkarlığı sonucu çıktığı değerlendirildi.

Soruşturma kapsamında yangın esnasında karavanla bölgede oldukları tespit edilen P.S., H.S. ve U.S. isimli 3 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri devam eden şüphelilerin, orman yangınına neden oldukları iddiasıyla sorgulanacağı öğrenildi.

Öte yandan bu yıl Marmaris'te çıkan orman yangınlarının sayısı arttı. Geçtiğimiz hafta da Marmaris'in Bördübet mevkisinde çıkan yangın helikopterler ve arazözlerle söndürülmüştü. Yetkililer, vatandaşları ormanlık alanlarda dikkatli olmaya ve ateş yakmamaya çağırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı