Memur alanlara çıktı! "Enflasyon neye göre"

Büro Memur-Sen, Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

GÜNDEM 05.07.2024, 04:40
2
Memur alanlara çıktı!
Büro Memur-Sen, Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Bu enflasyon kime göre, neye göre düşüş sürecine girdi? Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş” dedi.
Büro Memur-Sen, kamu görevlilerinin çözüm bekleyen problemleri, kamu idaresi tarafından sözleri verilmiş, acil çözüm bekleyen konulara ilişkin çözüm çağrısında bulunmuştu. Adım atılmaması durumunda ise 4 adımlı eylemleri gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda bir araya gelerek bir basın açıklamasında bulunan Büro-Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sorunların çözümü için çağrıda bulundu.
TÜİK enflasyon verilerinin açıklandığını hatırlatan Yazgan, enflasyon rakamlarına göre memur maaşlarında yapılacak artışların belirlendiğini, ancak TÜİK tarafından açıklanan rakamların çarşı ve pazar ile alakasının olmadığının altını çizerek, “Temmuz ayına geldik, çarşı pazardaki fiyatlar halen cep yakıyor. Kiralar aldı başını gidiyor. Elektriğe, akaryakıta gelen zamlar ortada. Bu enflasyon kime göre, neye göre düşüş sürecine girdi? İktidarın hesaplarına göre, Haziran’dan itibaren dezenflasyon süreci başlayacaktı. Biz bunu göremedik. Emekliler göremedi, asgari ücretliler göremedi, işçiler göremedi ama TÜİK görmüş. Biz öncelikle TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, bu rakamlara göre yapılacak maaş zamlarının gerçek enflasyonla mücadelede derde derman olmayacağını açıkça ilan ediyoruz. Yapılması gereken, piyasa gerçekleriyle bağdaşan, mutfaklardaki yangını söndürmese de daha gerçekçi bir zam yapılmasıdır” dedi.

Geçen hafta eylem planlarını kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Yazgan, sürecin ikinci aşamasına geçtiklerini belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumu’nda servis hizmeti 1 Temmuz itibarıyla sona ermiştir. 286 servis aracıyla, 5 bin 600 SGK çalışanına verilen servisin sona ermesiyle, SGK çalışanları işyerlerine toplu taşıma ya da kendi araçlarıyla gelip gitmeye başlamıştır. Bu sadece başlangıçtır. İhalesi biten bütün kurumlarda ihaleler yenilenmeyecek, SGK gibi mağduriyetlere yeni kurumlar eklenecektir. Hizmet kolumuzda, Ankara’da bizim hesaplarımıza göre yaklaşık 27 bine yakın kamu görevlisi servis hizmetinden faydalanmakta ve bunların yaklaşık bin 500’ü engelli kamu görevlisidir. Servis hizmeti bir toplu sözleşme kazanımıdır. Kanunla verilmiş bir güvencedir. Bu güvenceye göre evini kiralayan, hayatını buna göre düzenleyen insanların yaşadığı mağduriyeti görmezden gelmek mümkün değildir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:19
Öğle 12:49
İkindi 16:39
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı