Meteoroloji'den 3 il için turuncu, 17 için sarı kodlu alarm! İşte 1 Ekim hava durumu raporu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim tarihli hava durumu raporunda ülkemizi etkisi altına alacak olan yağışlı ve soğuk hava sistemiyle ilgili kapsamlı bir değerlendirme sundu. Raporda, beklenen yağış miktarları, etkili olacak bölgeler ve sıcaklık düşüşleri gibi detaylı bilgilere yer verildi. İşte yurt genelinde güncel hava durumu tahminleri...

GÜNDEM 01.10.2024, 09:10
Meteoroloji'den 3 il için turuncu, 17 için sarı kodlu alarm! İşte 1 Ekim hava durumu raporu..
Ülkemizin birçok bölgesinde yaşanacak yağışlı ve soğuk havanın etkileri hakkında önemli uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim tarihli raporunda güncel hava tahminlerini paylaştı. Raporda, vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar ve alınması gereken önlemler de belirtildi. İşte 1 Ekim Salı günü için hava durumu raporu..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Ekim tarihi için paylaşılan hava durumu raporuna göre, ülkemizin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un doğu çevreleri), Doğu Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa'nın kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu dışında) ve Doğu Karadeniz (Giresun dışında) bölge geneli, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Osmaniye çevreleri, Sakarya, Kocaeli ve Adana'nın kuzeyi ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara’nın kuzeydoğusu, Güney Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve İstanbul'un doğu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli(50-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Osmaniye, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde güney ve doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeyli, iç kesimlerinde batılı yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'de, yarın (Salı) Giresun dışında Doğu Karadeniz genelinde yerel olarak kuvvetli, Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. 

Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:27
Öğle 12:33
İkindi 15:53
Akşam 18:30
Yatsı 19:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı