Millî Gazete’nin manşeti, eğitim camiasını ve aileleri ayağa kaldırdı! Okuldaki zehir dehşete düşürdü

Millî Gazete olarak dün manşetten duyurduğumuz “Şeker görünümlü zehir” haberimiz, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı.

GÜNDEM 26.10.2024, 07:40
Millî Gazete’nin manşeti, eğitim camiasını ve aileleri ayağa kaldırdı! Okuldaki zehir dehşete düşürdü
Millî Gazete olarak dün manşetten duyurduğumuz “Şeker görünümlü zehir” haberimiz, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Nesillerimizin sağlığı ve selameti için bir kamu görevi bilinciyle yaptığımız bu anlamlı yayın, Türkiye genelinde yüzlerce veli WhatsApp grubunda paylaşıldı. Çeşitli iletişim kanalları aracılığıyla gazetemize ulaşan eğitimciler ve velilerden çok sayıda teşekkür aldık ve almaya devam ediyoruz.

Aileler, çocuklara, tanımadıkları kişilerden hiçbir şey almamaları gerektiğini açık bir dille anlatmalı. Çocukların, okul çevresinde tanımadıkları kişilerle konuşmaması ve yabancılardan yiyecek veya içecek kabul etmemesi gerektiği sık sık hatırlatılmalı. Bu konuşmalarda çocukların güven duygusu korunarak neden böyle önlemler alınması gerektiği yaşlarına uygun şekilde açıklanmalı. Aile içi iletişim, çocukların çevresel tehlikelere karşı daha dirençli olmasında çok önemlidir.

Okul çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alınması, denetimlerin artırılması önem taşıyor. Güvenlik güçleri ve okul yönetimleri iş birliği yaparak okul önlerinde yabancı kişilerin bulunmasını önlemek adına devriye ve kontrolleri artırmalı. Özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmalı.

Veliler, okul yönetimi ve öğretmenler arasında etkin bir iletişim ağı kurulmalı. Veli toplantıları veya özel bilgilendirme grupları, ailelerin çocuklarının çevresinde olabilecek tehlikeler hakkında bilgilendirilmesini kolaylaştırır. Özellikle anlık mesajlaşma gruplarında, velilere dikkat etmeleri gereken durumlarla ilgili uyarılar ve gelişmeler düzenli olarak aktarılabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı