Mourinho takımı uyardı: Kaliteniz yeterli, karşılık verelim

Mourinho, yapılan son antrenmanda takım içi bir konuşma yaptı. Portekizli çalıştırıcı, öğrencilerine moral mesajı verdi.

SPOR 08.09.2024, 18:30
Mourinho takımı uyardı: Kaliteniz yeterli, karşılık verelim
Lige verilen arada 4 günlük iznin futbolcularının motivasyonunu etkilemesinden çekinen teknik direktör Jose Mourinho, dünkü idmanda bu endişesini öğrencileri ile paylaştı.

Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Bright Osayi-Samuel, Nijerya Milli Takımı’nın Benin ve Ruanda ile oynayacağı mücadelelerin kadrosuna davet edilmişti. Yıldız oyuncu, 4 Eylül günü sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmış yerine ise Benjamin Tanimu çağırılmıştı. 26 yaşındaki oyuncunun sakatlık durumu ciddi. Genel durumu MR’a girdikten sonra belli olacak. Başarılı oyuncu bu sezon Fenerbahçe formasını 5 kez sırtına geçirirken 1 asistlik skor üretti.
Milli ara geldi, gençler yine çiçek açtı! Teknik direktör Jose Mourinho 2 haftalık arada futbolcularına verdiği 4 günlük izin sonrası milli takımlara giden 12 oyuncusunun yerlerini Fenerbahçe Futbol Akademisi’ndeki gençlerle doldurmuştu. 4 gündür aslarla birlikte Kasımpaşa maçı için Samandıra’da yapılan hazırlıklara katılan gençler mutluluktan uçuyor. Hem Jose Mourinho gibi dünyanın en ünlü teknik adamlarından biri ile çalışmanın keyfini sürüyorlar hem de usta ayaklardan futbolun inceliklerini öğreniyorlar.

Milli araların takımlar için zor bir sürece dönüştüğüne dikkat çeken Portekizli teknik adam, "Takım olarak bu zorluğu pek çok ekipten fazla yaşayacağız. 13 oyuncumuz bu nedenle aramızda olamayacak. Bu bize bir motivasyon kaybı olarak dönmemeli. Tam aksine, forma şansı bulamayanlar için bir anlamda şansa dönüşmeli" ifadelerini kullandı.

Jose Mourinho, "Süper Lig maçlarının yanı sıra formatı değişen ve maç sayısı artan Avrupa Ligi’nde de iddia sahibi olduğumuzu göstermeliyiz. Bu dönem zarfında sizlere büyük bir yük binecek. Ancak kalitenizin bu zorluğun altından kalkmanız için yeterli olduğuna inanıyorum. Büyük bir camia ve futbola gönül veren milyonların gözü sezon boyunca üzerimizde olacak. Onların bu fedakârlığına bizler de kazanacağımız başarılarla karşılık vermeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: fanatik

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı