Mürekkep, ruj, çim... Zorlu lekeleri çıkarmak aslında çok kolaymış

Temizlik, her ne kadar yorucu olsa da hijyenik ve düzenli bir ortam için oldukça önemlidir. Bazen ise karşımıza çıkan bazı kirler, temizliği zorlaştırabilir. Neyse ki, bu zorlu lekelerle başa çıkmak için kullanabileceğimiz bazı pratik ipuçları mevcut. İşte size evdeki zorlu kirlerden kurtulmanın bazı pratik yolları:

AİLE 26.06.2024, 04:00
Mürekkep, ruj, çim... Zorlu lekeleri çıkarmak aslında çok kolaymış
Ev işleri yaparken karşılaştığınız inatçı lekeler can sıkıcı olabilir. Ancak doğru yöntemlerle bu sorunları kolayca çözebilirsiniz.
Mürekkep lekeleri için, kıyafetinizi normal yıkamadan önce limon suyu ile ovun ve 5-10 dakika bekletin. Limon suyundaki asitler, mürekkebi parçalayarak lekeyi çıkarır. Hepsi bu kadar değil. Şu teknikler de işinize yarayacaktır.
Mutfakta pişen yemeklerin veya evdeki boyanın kötü kokuları rahatsız edici olabilir. Bu kokulardan kurtulmak için bir bardak sirkeyi kokunun olduğu odaya yerleştirin ve yarım saat bekletin. Sirke, kötü kokuları emerek evinizin daha ferah olmasını sağlar.
Hassas kıyafetlerinizin yıkanırken zarar görmesini önlemek için onları bir yastık kılıfına koyun ve makineyi hassas programda çalıştırın.
Bu yöntem, giysilerinizin formunu koruyarak daha uzun süre yeni gibi kalmasını sağlar.
Paslanmaz çelik eşyalarınızı parlatmak için alüminyum folyoyu buruşturup kullanabilirsiniz. Ayrıca, çamaşır makinenize küçük folyo topları ekleyerek zorlu lekeleri çıkarmak mümkün. Ancak bu işlemi yaparken az miktarda deterjan kullanmayı unutmayın.
Kalıp sabunlarınızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız, onları bir süngerin üzerine yerleştirin. Sünger, sabunun suyla temasını azaltarak erimesini yavaşlatır.
Çim lekelerini çıkarmak için şeker kullanabilirsiniz. Şeker ve ılık suyu karıştırarak macun kıvamına getirin ve lekenin üzerine sürün. Yarım saat beklettikten sonra yıkayarak lekeden kurtulabilirsiniz.
Deri eşyalarınızı parlatmak için süte batırılmış bir pamuk kullanabilirsiniz. Bir pamuğu süte batırın ve dairesel hareketlerle deriye uygulayın. Sütteki enzimler ve yağ, derinin yumuşamasını ve parlamasını sağlayacaktır.
Bu pratik ve kolay ipuçları ile evinizdeki özellikle inatçı lekelerin temizliğini daha kolay ve keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı