Mustafa Destici, bankalara seslendi: Limitlerini 100 binin altına düşüren o kişilerin kartlarını iptal edin

''Savunma Sanayi Katkı Payı'' adı altında limiti 100 bin lira ve üzeri olan kredi kartlarından 750 lira vergi alınmasıyla ilgili açıklamaları eleştirilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bu kez bankalara seslendi.

GÜNDEM 14.10.2024, 17:25
Mustafa Destici, bankalara seslendi: Limitlerini 100 binin altına düşüren o kişilerin kartlarını iptal edin
Destici, bankalara; ''Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, 'savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan', başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz'' çağrısı yaptı.

BBP Genel Başkanı Destici, AKP'nin Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde yer alan ve limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katılım payı alınmasını öngören düzenlemeyi eleştiren açıklamalara tepki gösterdi.
Destici, konuya ilişkin ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
''100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin, çok mu? Onların derdi, biliyorsunuz bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM'lileri savunuyorlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunurlar, Batı'yı savunurlar, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni savunduğunu görmedim."
BBP Genel Başkanı Destici, bu açıklamalarına gelen tepkiler üzerine açıklamalarının çarpıtıldığını iddia ederek, dün sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.
Destici, ikinci yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Televizyonda yorum yapan bir gazeteciye cevaben söylediğim sözleri, sanki tüm muhalefete ya da bahse konu düzenlemeye karşı çıkan herkese söylemişim gibi algı oluşturmaya çalışanları kınıyor ve uyarıyorum. Bahse konu vergi düzenlemesinin bazı bölümlerine şerhlerimizi aynı basın toplantısında dile getirmeme rağmen, 'savunma sanayimizin gelişmesi karşısında paniğe düşenler'le; 'Türkiye’nin terörle mücadelesinde PKK’lıları’, ‘Yunanistan ve Ermenistan'la ihtilaflarımızda Yunanistan’ı ve Ermenistan'ı savunanlar'la ilgili ifadelerimin maksadını ve hedefini ahlaksızca çarpıtanlara, ne söylediğimi yargı önünde tekrar hatırlatacağım. Aşağıdakı videoda da görüleceği üzere bazı şartlanmış kobayların ve müfterilerin yaydığı gibi ‘750 liralık vergiyi ödemeyenler ‘Demlidir, Ermenidir, Yunandır’ gibi ifadelerim olmamıştır."
Destici'nin açıklamalarına siyasetçilerden şöyle tepkiler gelmişti:
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt:
''Mustafa Destici, ağzından çıkanı kulağın duysun. Haraç vermiyoruz diye bizi Yunan ve Ermeni yapan çukur tipine yazıklar olsun. Dem arıyorsan elini birlikte kaldırdığın ortaklarına bak. Zerre utanması olmayan, Destici denen şahsa verdiğim tepkimi izlemenizi tavsiye ediyorum.''
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın:
''Bu millet her gün 20 milyar lira vergi veriyor, aldığı hizmete göre çok değil aşırı.''
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan:
''Sayın Mustafa Destici, yüzde 1 oyun yok türlü türlü huyun var… Ben Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım. Öyle ‘Hain’, ‘Bunlar düşmanla iş birliği yapar’ şeklindeki çirkin söylemlerinizi size aynen iade ediyorum. Alınmak istenen vergi ‘Deli Dumrul’ vergisi gibi bir şey. Daha önce deprem için toplanan paralar nereye harcandıysa, bu paraların da oraya harcanacağını düşünüyorum. Savunma Sanayi’ni desteklemek adı altında toplanacak bu paralar, Cumhurbaşkanı’nın itibarını korumak için kullanılacaktır. Ayrıca senin ülkeden haberin olmadığı gibi vergisinden maaş aldığın rakı fiyatından da haberin yok. Aldığın maaşı bir hesapla, ne kadarı alkolden alınan vergiden ödeniyor buna bir bak, ondan sonra otur diğer ortaklarınla birlikte sen DEM’len.''

Destici, bugün ise sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu ve bu kez savunma sanayi katkı payını vermemek için kredi kartı limitini düşürenleri hedef aldı.
Destici, üçüncü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır:
Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100 bin liradan 99 bin liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, ‘savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan’, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Ekim 2024
İmsak 05:24
Güneş 06:43
Öğle 12:29
İkindi 15:34
Akşam 18:04
Yatsı 19:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı