Nairobi nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi

Maasai dilinde "soğuk su" anlamına gelen Nairobi nehir etrafında kurulmuş bir şehirdir. 3 milyondan fazla nüfusa sahip olan Nairobi, Doğu Afrika'nın en önemli şehirlerinden biridir. Peki Nairobi hangi ülkede?

AİLE 28.02.2024, 15:20
5
Nairobi nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi
Nairobi, Kenya’nın hem başkenti hem de en kalabalık şehridir. Şehrin adı, Maasai dilinde “soğuk su” anlamına gelen "Enkare Nairobi"den geliyor. Çünkü şehir, Nairobi Nehri’nin kıyısında kurulu. Şehrin nüfusu 3 milyonu aşkın, metropol alanı ise 6,5 milyonu buluyor. Nairobi, tarihi, kültürü, doğası ve yaban hayatıyla görülmeye değer bir yer. Gelin, Nairobi’ye nasıl gidilir, ne zaman gidilir, neler yapılır ve nasıl ulaşım sağlanır gibi soruların cevaplarına bakalım ve Afrika’nın en büyük ve en gelişmiş şehirlerinden biri olan Nairobi’yi tanıyalım.

Nairobi, 1899 yılında Britanya sömürgesi olan Doğu Afrika’da Uganda Demir Yolları için bir istasyon olarak kuruldu. O zamanlar burası sadece bir bataklıktı. Ancak kısa sürede büyüyen şehir, 1907 yılında Kenya’nın başkenti oldu. 1963 yılında Kenya bağımsızlığını kazandığında, Nairobi de yeni cumhuriyetin başkenti ilan edildi. Şehir, sömürge döneminde kahve, çay ve sisal gibi ürünlerin ticaret merkeziydi. Şehir, Athi Nehri’nin güneyinde yer alıyor ve deniz seviyesinden yaklaşık 1800 metre yükseklikte. 1900’lü yılların başında veba salgını ve yangın gibi felaketler yaşayan şehir, daha sonra modern bir şekilde yeniden inşa edildi. Nairobi, 1919 yılında belediye statüsü kazandı.

Nairobi’ye Türkiye’den direkt uçuş seçeneği bulunuyor. İstanbul’dan Nairobi’ye haftanın her günü karşılıklı uçuşlar düzenleniyor. Uçuş süresi yaklaşık 6 saat 30 dakika sürüyor. Nairobi’ye ulaştığınızda, şehrin en büyük ve en önemli havalimanı olan Jomo Kenyatta Uluslararası Havaalanı’na ineceksiniz. Havaalanı, şehir merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Taksi, otobüs ya da araç kiralayarak şehir merkezine gidebilirsiniz.

Nairobi, tropikal bir iklim kuşağında yer alıyor. Bu nedenle, yıl boyunca sıcak ve ılıman bir hava hakim. Ancak, şehrin yüksekliği nedeniyle, geceleri serin olabiliyor. Nairobi’yi ziyaret etmek için en uygun zaman, ocak ve şubat aylarıdır. Bu aylarda, şehir yeşil ve canlı bir görünüme sahip olur. Ayrıca, yaban hayatını gözlemlemek için de ideal bir dönemdir. Nisan ve mayıs ayları ise, yağışlı mevsime denk geliyor. Bu aylarda, şehirde sel ve çamur gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu nedenle, bu aylarda Nairobi’ye gitmek pek tavsiye edilmiyor.

Nairobi, hem doğal hem de kültürel açıdan zengin bir şehir. Şehirde gezilecek yerler arasında, şunları sayabiliriz:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 06 Ekim 2024
İmsak 05:12
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:48
Akşam 18:22
Yatsı 19:36
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı