O ilde maliyetler arttı, simit zamlandı! İşte yeni fiyatlar..

Simit severleri üzecek bir haber geldi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (AYESOB) yapılan açıklamaya göre, Aydın'da zamlanan simit artık 12,5 TL'den satışa sunulacak.

EKONOMİ 24.09.2024, 10:10
O ilde maliyetler arttı, simit zamlandı! İşte yeni fiyatlar..
Türkiye'de arka arakaya gelen zam furyasından simitte nasibini aldı. Un, yağ, tuz gibi temel ham maddelerin yanında fırınların çalışması için gerekli olan elektrik, doğalgaz gibi enerji fiyatlarının artmasıyla birlikte Aydın'da simide zam yapıldı. Bundan sonra yeni zamla birlikte uzun süredir 10 TL’ye satılan 90 gramlık simit artık 12,5 TL'den satılacak.

Konuya ilişiklin açıklamalarda bulunan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, fırıncı esnafının uzun süredir artan maliyetlerle mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Son dönemde girdi maliyetlerinde önemli bir artış yaşandı. Esnafımız, özellikle un ve susam fiyatlarındaki ani yükselişler ve enerji maliyetlerindeki artış nedeniyle zor durumda kaldı. Bir yandan müşterilerine en kaliteli ürünü sunmaya devam etmek isteyen fırıncılar, diğer yandan işletmelerinin sürdürülebilirliği konusunda ciddi kaygılar yaşamaya başladı. Esnafımızın taleplerini değerlendirdik ve yapılan istişareler sonucunda 90 gramlık simidin 12,5 liraya satılmasının uygun olacağına karar verdik. Bu zam, esnafımızın ayakta kalabilmesi için zorunlu bir adımdı."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı