Son Dakika

Öğretmenlik mülakat sonuçları sıralama olmadan açıklandı yeni tartışmalar başladı

Danıştay kararlarının ardından sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlarda sıralamaların bulunmaması yeni tartışmalara neden olurken, adaylar sonuçlara yönelik güven problemi yaşadıklarını ifade ederek, sadece KPSS puanlarının baz alınması için çağrıda bulundu.

EĞİTİM 26.10.2024, 19:20
Öğretmenlik mülakat sonuçları sıralama olmadan açıklandı yeni tartışmalar başladı
Sözleşmeli öğretmenlerin atamasına yönelik mülakat sonuçları MEB tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlarda sıralamaların yer almaması tepkilere neden olurken, sıralaması paylaşılmayan sonuçlara yönelik adaylar güven problemi yaşadıklarını işaret ederek, ‘kimlere kolaylık sağlandı?’ sorularını yöneltti.
Danıştay tarafından davaların iptaline karar verilmesinin ardından mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz akşam sözleşmeli öğretmen atamalarına yönelik mülakat sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan sonuçlarda sıralamaların yer almaması tepkilere neden olurken, sonuçların sıralamasız açıklanmasına yönelik adaylar, torpil ihtimallerine dikkat çekti.
Bölümlere ilişkin tercih yapılacağında puandan çok sıralama verilerinin geçerli olması nedeniyle adaylar bir an sıralama sonuçlarının bir an önce şeffaf ve açık bir şekilde yayınlanması için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Ekim 2024
İmsak 05:30
Güneş 06:50
Öğle 12:28
İkindi 15:28
Akşam 17:55
Yatsı 19:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı