Son Dakika

Pastırmalı sıcak humus ile damaklarınız şenlensin, 10 dakikada hazır

Nohut ile yapılan en lezzetli tarifler arasında yer alan humus, pastırma ile de oldukça yakıştırılır. Peki, pastırmalı humus nasıl yapılır? İşte püf noktaları ile pastırmalı sıcak humus tarifine ilişkin ayrıntılar…

AİLE 03.07.2024, 11:25
2
Pastırmalı sıcak humus ile damaklarınız şenlensin, 10 dakikada hazır
Humus, geçmiş dönemlerden bu yana mutfağımızda bulunan lezzetli bir üründür. Dost sofralarına oldukça yakıştırılan bu lezzet, farklı yörelerde farklı farklı şekillerde hazırlanabilir. Humus, içeriğinde bulunan ürünlerin zengin içerikleri sayesinde oldukça sağlıklı bir ara öğün olarak da tercih edilmektedir.
Humus, hazırlığı pratik olan ancak kıvam bakımından dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları barındıran bir lezzettir. Tam ölçü gerektiren humus tarifi aksi takdirde hüsran ile sonuçlanabilir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde humusun pastırmalı ve sıcak olan versiyonuna ilişkin ayrıntılı bir tarif paylaştık. Deneyecek olanlara afiyet olsun!

Pastırmalı sıcak humus tarifi için gereken malzemeler, klasik humus tarifinin malzeme listesi ile benzerdir.
Pastırmalı sıcak humus tarifinin malzeme listesinde yer alan ürünler şu şekilde sıralanabilir:

Tadına doyamayacağınız pastırmalı sıcak humus tarifinin yapımına pul biber ve pastırma hariç olmak üzere kalan malzemelerin tamamını mutfak robotuna aktararak başlayın. Malzemeler tamamen karışana kadar robotu çalıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Humusların üzerlerine pastırmaları dizin ve kapları, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin.
Humuslarınızı yaklaşık olarak 10 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Ardından tereyağını tavada eritin, üzerine de pul biberi ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Hazırladığınız pul biberli yağı humusların üzerinde gezdirin. Humusları maydanoz le süsledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Hazırlık aşaması 10 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 15 dakika kadar süren pastırmalı sıcak humus tarifimiz 4- 6 kişiliktir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı