Petrol fiyatları yükseliyor: Jeopolitik gerginlik ve arz endişesi yukarı yönlü trendi destekliyor

Petrol fiyatları, son zamanlarda artan jeopolitik gerginlikler ve ABD dolarının zayıflaması nedeniyle yükseliş trendinde. Uzmanlar, fiyatların önümüzdeki dönemde de bu etkenlerden etkilenerek dalgalanmaya devam edeceğini öngörüyor.

EKONOMİ 01.07.2024, 10:15
Petrol fiyatları yükseliyor: Jeopolitik gerginlik ve arz endişesi yukarı yönlü trendi destekliyor
Petrol fiyatları, son dönemde ABD dolarının diğer para birimlerine karşı zayıflaması, Orta Doğu ve Rusya'daki jeopolitik gerginlikler ve arz endişelerinin etkisiyle yükseliş trendinde.
Zayıf Dolar, Petrol Talebini Artırıyor: ABD dolarının değer kaybetmesi, petrolü döviz cinsinden daha ucuz hale getirerek, talebi artırıyor. Bu durum, petrol fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunuyor. ABD dolar endeksi son günlerde yüzde 0,27 düşüşle 105,262 seviyesine geriledi.
Fed'in Faiz Kararları Bekleniyor: ABD'de bu yıl faiz indirimine gidileceği beklentisi de dolar kurunu ve dolayısıyla petrol fiyatlarını etkiliyor. Yatırımcılar, 2 Temmuz'da Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasını ve 3 Temmuz'da Fed'in haziran ayı toplantı tutanaklarını takip ederek, faiz politikasına dair ipuçları edinmeye çalışıyor. Düşük faiz oranlarının doları zayıflatarak petrol fiyatlarını yukarı çekmesi öngörülüyor.
Jeopolitik Gerginlikler Arz Endişelerini Artırıyor: Orta Doğu'da süren çatışmalar ve Ukrayna-Rusya savaşı, küresel petrol arzında aksama yaşanabileceği endişesini artırıyor. Bu durum, petrol fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Özellikle Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler tarafından İsrail'e yönelik saldırılar ve Rusya-Ukrayna savaşının 2. yılını geride bırakması, piyasada arz endişelerini besliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı