Pilavın en lezzetli hali olabilir! Bir tabağı bile saatlerce tok tutuyor…

Hem besleyici hem de doyurucu bir pilav yemek istiyorsanız tavuklu şehriye pilavını deneyin. Peki tavuklu şehriye pilavı nasıl yapılır? İşte tavuklu şehriye pilavı tarifi ve malzemeleri…

AİLE 08.09.2024, 12:05
Pilavın en lezzetli hali olabilir! Bir tabağı bile saatlerce tok tutuyor…
Ana yemeklerin yanına çok yakışan kuru yemeklerden biri olan pilavın Türk mutfağında binlerce versiyonu bulunuyor. Yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan pilav, doğrudan pirinçle yapılabildiği gibi bulgur ya da şehriye gibi başka malzemelerle de yapılabiliyor. Şehriye ile yapılan pilavlardan biri olan tavuklu şehriye pilavı ise hem doyurucu hem de besleyici olmasıyla dikkat çekiyor. Peki tavuklu şehriye pilavı nasıl yapılır? İşte tavuklu şehriye pilavı tarifi ve malzemeleri…

Sadece yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz tavuklu şehriye pilavı, 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde pişiyor. Lezzetli bir pilav alternatifi olan tavuklu şehriye pilavının bu tarifi, 6-8 kişilik porsiyona göre planlanmış bulunuyor. İşte tavuklu şehriye pilavı tarifi için gerekli olan tüm malzemeler:

Evde tavuklu şehriye pilavı yapmak için ilk olarak hazırlamış olduğunuz tavuk parçalarını cam kase içerisine alıp üzerine sıvı yağ, toz kırmızı biber, karabiber ve tuz ekleyerek iyice harmanlayın. Tavuğu marine halde dinlendirin. Hazır olan tavuğu yapışmaz bir tavada tereyağını erittikten sonra önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Kızarmış tavukları bir kenara aldıktan sonra aynı tavada küp şeklinde doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarımsakları kavurun. Rengi dönen soğan ve sarımsak üzerine minik küpler halinde doğranmış kapya biberleri ekleyin.Biberler de kavrulduktan sonra ince dilimler halinde kesilmiş olan mantarı ekleyip, suyunu salıp geri çekene dek kavurma işlemini sürdürün. Ardından şehriyeleri tavaya alın ve birazcık kavurun. Kızaran tavukları tavadaki sebzeli karışımın üzerine dizdikten sonra bu karışımın üzerini geçecek kadar su ilave edip, tuzu ekleyin. Tavayı bir kapakla kapatıp demlenmesini sağlayın. Demlenen pilava minik minik doğradığınız yeşil soğanları ekleyip biraz daha kapağı kapalı bir şekilde bekletin. Ardından servise hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Son derece basit bir pilav olan tavuklu şehriye pilavını en lezzetli şekilde hazırlamak istiyorsanız marine ettiğiniz tavukları soslu bir şekilde buzdolabında bekletin. Bekletme süresi yaklaşık 1 saat olduğunda tavuklu şehriye pilavı çok daha lezzetli hale gelecektir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Eylül 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:16
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:06
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı