Prefabrik Evlere İlgi Büyüyor! Avantajlarıyla Prefabrik Evler

Prefabrik ev fiyatları uygun fiyatlandırma içermesiyle de büyük ilgi çekiyor. Peki prefabrik evlerİN belli başlı özellikleri ve avantajları neler?

GÜNDEM 02.10.2024, 15:45
Prefabrik Evlere İlgi Büyüyor! Avantajlarıyla Prefabrik Evler
Son yıllarda yapı çeşitleri arasında rağbet gören prefabrik evler, dayanıklılık ve taşınabilir avantajıyla öne çıkıyor. Ayrıca prefabrik ev fiyatları uygun fiyatlandırma içermesiyle de büyük ilgi çekiyor. Peki bu evlerin belli başlı özellikleri ve avantajları neler?
Prefabrik Ev Çeşitleri Dayanıklı Yapısıyla Tercih Sebebi
Tek ve dubleks prefabrik ev çeşitleri, fabrikada üretilen yapı dayanıklılığına sahip malzemelerle yapılıyor. Hafif çelik ve ahşap gibi sağlam yapı malzemelerinin kullanıldığı prefabrik ev modelleri, depreme dayanıklı özelliğiyle de son yıllarda öne çıkan yapı çeşitleri arasında bulunuyor. Deprem ile birlikte aşınma ve yıpranmalara karşı da dayanıklı olan prefabrik yapılar, şehir dışında barınma isteğini de karşılıyor.

İstenilen noktaya hızlı teslimat ile taşınan dayanıklı prefabrik ev, kolayca montaj edilebiliyor. Belirlenen başka bir arsaya da kolayca taşınan bu evler, şehir dışında yaşamak isteyenlerin de gözdesi hâline geliyor. Özellikle müstakil bir ev hayali kurup maliyetten yakınanlara alternatif sunan prefabrik evler, dubleks şeklinde isteğe göre tasarlanabiliyor. Fiyat avantajıyla tercih edilen prefabrik evler, her bütçenin karşılayabileceği fiyatlandırmasıyla da geleneksel konut tercih etmek istemeyenlere alternatif sunuyor.
Özel Prefabrik Siparişi ile İstenilen Eve Kavuşuluyor
Prefabrik ev sahibi olmak isteyenler tek veya dubleks modeller arasında seçim yapabiliyorlar. Farklı modellerde inşa edilen prefabrik evler, ayrıca müşteri isteklerine göre de üretiliyor. Farklı dekorasyon tarzlarına ve tasarım detaylarına göre prefabrik ev istenilen biçimde müşteriye ulaşıyor.
Prefabrik ev siparişi vermek isteyenler; boyut, şekil, renk ve metrekare detaylarını belirleyebiliyorlar. Özellikle dubleks prefabrikte katların tasarımı, pencere ve duvar ve dış kaplama gibi unsurları içine alan pek çok ayrıntılı müşteri beklentisine uygun yapılıyor. Yine daha küçük boyutlarda mobil ve tiny house prefabrik evler de minimalizmi benimseyenlere uygun şekilde tasarlanıyor. Prefabrik evlerin önemli avantajlarından biri olarak anahtar teslim hizmetine sahip olması görülüyor. Sipariş verildiği andan itibaren hızlı ve güvenli teslimat ile anahtar teslim yapılıyor.
Prefabrik Ev Yapmak İsteyenlere Devlet Desteği
Prefabrik ev avantajlarından biri olarak devlet desteği de öne çıkıyor. Son yıllarda maliyeti artan konut fiyatlarına nazaran oldukça uygun fiyatlara sahip prefabriklerde devlet destekli kampanyalar uygulanıyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yer alan düşük gelirli ailelere yönelik prefabrik ev desteği veriliyor.
Prefabrik ev başvurusu yapmak isteyenler, e-devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden ilgili işlemleri yerine getirebiliyorlar. Başvuru için öne çıkan şartlardan biri ise prefabrik evin kurulacağı belli bir arsaya sahip olmak. İlgili diğer şartları da karşılayanlar, prefabrik ev başvurusuna yönelebiliyorlar. Çeşitli avantajlarıyla öne çıkan prefabrikler evlere yönelik rağbetin önümüzdeki yıllarda da artacağı belirtiliyor.
Kaynak: Prefabrikten

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı