Son Dakika

Recai Kutan için siyasilerden taziye mesajları

Millî Görüş’ün öncülerinden Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, ESAM Genel Başkanı M. Recai Kutan Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kutan’ın vefat haberinin duyulması ile birlikte siyasetin önde gelen isimleri taziye mesajları yayımladı.

GÜNDEM 08.10.2024, 04:35
Recai Kutan için siyasilerden taziye mesajları
Türk siyasetinin mümtaz isimlerinden Recai Kutan, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Kutan’ın vefatı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Saadet Partisi milletvekilleri, kişisel sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayımladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayınladığı taziye mesajında, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi, Türk siyasetinin mümtaz şahsiyetlerinden biri olan Sayın Recai Kutan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum Recai Kutan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi’ne ve Millî Görüş camiamıza başsağlığı diliyorum. Sayın Recai Kutan, siyasi mücadelesi ve ülkemize vermiş olduğu değerli hizmetlerle inşallah her daim hayırla yâd edilecektir. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yıllardır beraber yol yürüdüğü Kutan için yayınladığı taziye mesajında, “Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı değerli büyüğümüz M.Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın vefat haberini aldıktan sonra sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ise, “Vefat haberini üzüntüyle öğrendiğim Millî Görüş hareketinin önemli isimlerinden, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Millî Görüş camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, taziye mesajında, “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Millî Görüş hareketinin duayenlerinden, ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabb'im onu rahmetiyle kuşatsın, mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, taziye mesajında, "Millî Görüş davasının öncülerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kutan için yayınladığı taziye mesajında, “Millî Görüş hareketinin çınarlarından, devletimizin sanayileşme ve kalkınma hamlelerinde büyük emeği olan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı değerli büyüğümüz Recai Kutan ağabeyin vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Cenabıhak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun” İfadelerine yer verdi.
Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, “Millî Görüş hareketinin öncülerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, siyasetin nezaket abidesi, devlet adamı Sayın Recai Kutan ağabeyimiz Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” diye belirtti.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, “Millî Görüş hareketimizin yola ilk revan olanlarından, partilerimizde önemli görevler üstlenen, Saadet Partimizin Kurucu Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz, dava ve devlet adamı M.Recai Kutan Beyefendi, rahmet-i Rahman’a kavuşmuştur. Mekânı cennet, makamı âli olsun.  Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.
Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, “Millî Görüş hareketimizin öncülerinden, Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, Saadet Partimizin Kurucu Genel Başkanı, YİK üyemiz ve ESAM Genel Başkanı Recai Kutan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatını Türkiye’nin kalkınmasına ve Millî Görüş hareketine vakfetmiş bir devlet ve dava adamı olan değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve teşkilat mensuplarımıza sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, ülkemizin yetiştirdiği önemli devlet adamı, siyasi hayatımızın mümtaz ismi, Millî Görüş hareketimizin öncülerinden ve ESAM Genel Başkanı, değerli büyüğümüz Recai Kutan Beyefendi Hakk’a yürümüştür. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Camiamızın başı sağ olsun” diye belirtti.
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı; Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı, sadık ve mümtaz devlet adamı değerli büyüğümüz M.Recai Kutan ağabeyimizin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Ağabeyimizin mekânı cennet, makamı âli olsun. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı muhterem büyüğümüz Recai Kutan Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “Davamızın öncülerinden değerli büyüğümüz, Kurucu Genel Başkanımız Muhterem Recai Kutan, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.
Kutan’ın sadakat ve zarafet dolu bir gönül insanı olduğunu ifade eden Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, “Saadet Partisi kurucu genel başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz Recai Kutan büyüğümüzün ebediyete irtihalini derin bir hüzünle öğrendim. Ömrünü hak ve adalet yoluna adamış, her zorluğu sabır ve metanetle karşılamış, sadakat ve zarafet dolu bir gönül insanıydı. Rabbim kendisine rahmet eylesin, mekânı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Türk siyasetinin saygıdeğer ismi Sayın Recai Kutan’ın vefatını teessürle öğrendim. Değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Ömrünü ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasına adayan, Türk siyasi hayatının saygın ve mümtaz devlet adamlarından Recai Kutan büyüğümüze Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, ESAM Genel Başkanı değerli büyüğümüz Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Bilgisi, şahsiyeti ve devlet adamlığıyla ömrünü ülkemizin kalkınması ve gelişmesine adayan Recai Kutan ağabeyimize yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:33
Öğle 12:31
İkindi 15:46
Akşam 18:19
Yatsı 19:33
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı