Saadet Ankara Gençliği, eczacıları ziyaret etti

Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları, her yıl kutlanan Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla nöbetçi eczaneleri ziyaret etti. Ziyarette, eczacıların sağlık sektöründeki kritik rolü vurgulandı. Bu alanda emek veren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür edildi.

SİYASET 29.09.2024, 07:25
Saadet Ankara Gençliği, eczacıları ziyaret etti
Saadet Partisi Ankara Gençlik Kolları, her yıl kutlanan Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla nöbetçi eczaneleri ziyaret etti. Ziyarette, eczacıların sağlık sektöründeki kritik rolü vurgulandı ve bu alanda emek veren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür edildi.

Dünya Eczacılar Günü nedeniyle nöbetçi eczaneleri gezdiklerini ifade eden Saadet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları İletişim Başkanı Mustafa Türkmen, eczacıların önemine değinerek, “İlaç üretiminden hastaya ulaşana kadar her aşamada sorumluluk alan ve gecesini gündüzüne katarak çalışan eczacılarımızı, Dünya Eczacılar Günü vesilesiyle nöbetleri sırasında ziyaret ettik. Eczacılarımıza emekleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Türkmen, Milli Görüş hareketinin gayesinin bütün beşeriyetinin saadeti için çalıştığını ifade ederek, “Bu doğrultuda yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya idealiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanabilir bir Türkiye, ancak maddi ve manevi anlamda sağlıklı bir toplumla mümkündür ve sağlık çalışanlarımız bu ideal uğruna gecelerini gündüzlerine katarak büyük bir özveriyle hizmet etmektedir” dedi.

Eczacıların sağlık sistemi içerisinde önemli bir paydaş olduğunu ifade eden Türkmen, eczacılık mesleğinin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden birisi olduğunu belirterek, “İnsanoğlunun bitkilerle başlayan tedavi arayışı, bugün modern eczacılık ile ilaç bilimi ve teknoloji alanında büyük bir gelişme kaydetmiştir. Eczacılar, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına kritik görevler üstlenmekte, hastalara ilaçları doğru bir şekilde sunarak tedavi süreçlerinde önemli bir köprü oluşturmaktadır. Eczane çalışanları da bu kritik sürecin aktif paydaşlarıdır ve sürecin etkin bir şekilde işlemesine katkıda bulunmaktadırlar. Eczanelerimiz ülkenin dört bir yanında ‘en yakın sağlık danışma merci’ olarak toplumsal katkıda bulunmakta ve kamusal hizmet sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:55
Akşam 18:33
Yatsı 19:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı