Saç ve cilt sağlığınız o Akdeniz bitkisine bağlı, parıl parıl parlayacaksınız

Bu içeriğimizde son dönemlerde adından sık sık söz ettiren aspir yağının faydalarını ele aldık. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK 02.07.2024, 03:40
Saç ve cilt sağlığınız o Akdeniz bitkisine bağlı, parıl parıl parlayacaksınız
Son dönemlerde sosyal medyanın da etkisi ile gündemden düşmeyen doğal bakım ürünleri hem kadınlar hem de erkekler tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Özellikle temiz içerikli, doğal bakım ürünlerine yönelik arama motorları üzerinden sorgulamalarda bulunan tüketiciler, yağlar ile ilgili sorgulamalarını hızlandırdı.
Son dönemlerde isimlerini sıklık ile duymaya başladığımız bazı yağlar, arama motorlarından da eksik olmamaya başladı. Hangi yağın, ne işe yaradığını merak eden pek çok tüketici, işin uzmanlarından bilgi alabilmek adına araştırmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda birçok kişi tarafından en çok sorgulanan ürünlerden birinin de aspir yağı olduğu görüldü. Peki, aspir yağı nedir, nasıl kullanılır? Aspir yağının faydaları nelerdir? İşte aspir yağına dair merak edilenler…

Latincede ‘carhamus tinctorius’ ismi ile bilinen aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen aspir yağı, besleyici bir içeriğe sahiptir.
Değerli bir bitkisel yağ olarak öne çıkan aspir yağının içeriğinde yüksek miktarda linoleik asit bulunmaktadır. Ayrıca omega- 6 yağ asitleri bakımından da zengin olan bu yağ, insan sağlığını çok çeşitli açılardan desteklemektedir.

Aspir yağının zengin içeriği, insan sağlığı üzerinde olumlu etkilerin gözlerine aracılık etmektedir. Linoleik asit içerdiği için kalp sağlığını iyileştiren bu yağ ayrıca kötü kolesterol seviyelerini de düşürmektedir.
Aspir yağı cildi hem nemlendirir hem de besler. Pul pul dökülme sorununun önüne geçen bitkisel yağ ayrıca yaşlanma belirtilerini de geciktirir.
Saç sağlığı üzerinde de etkileri bulunan aspir yağı, saçlara doğal bir parlaklık kazandırır. Yanı sıra saç dökülmesi sorununa karşı da savaşan bu yağ, saç derisini besleyerek kepek sorununun önüne geçer.

Aspir bitkisi kurutularak yemeklere eklenebilir. Yanı sıra aspir yağının da mutfaklarda kullanıldığı bilinir. Ek olarak salataları lezzetlendirmek için sos olarak da kullanılabilen aspir yağı, kozmetik sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alır.
Cilt ve saç bakım ürünleri kapsamında en çok tercih edilen ürünlerden olan aspir yağı, doğal bir nemlendiricidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı