Sadık yol arkadaşı

Erbakan Hoca’mızla eğilmeden, bükülmeden ve yalpalamadan bir ömür geçiren Oğuzhan Asiltürk ağabeyimizin ahirete irtihalinin üzerinden üç yıl geçti.

GÜNDEM 01.10.2024, 07:25
1
Sadık yol arkadaşı
Millî Görüş hareketinin merhum liderlerinden Oğuzhan Asiltürk, Hakk’a yürüyüşünün üçüncü sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anılıyor. 1 Ekim 2021 tarihinde can emanetini Rabbine teslim eden Oğuzhan Asiltürk ağabey, Türk siyasetine ilim, irfan, ahlâk ve nezaket katmış saygın bir kişilik olarak iz bıraktı. Uzun yıllar devletin üst kademelerinde önemli vazifeler üstlenen Asiltürk, özellikle İçişleri Bakanlığı dönemindeki hakkaniyetli uygulamalarıyla isminden söz ettirdi. Milli Görüş’ün temel ilkelerinden olan ‘ahlâk ve maneviyat’ bayrağını göndere çekebilmek için gece gündüz mücadele eden Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüşçü teşkilatçıların saygıdeğer bir ağabeyi ve rol modeliydi.
Siyasete girdiği ilk günden vefatına dek gücü değil Hakk’ı üstün tutan, maneviyatçı çizgisini hiç bozmayan;  Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde hep en ön safta yer alan Oğuzhan Asiltürk, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın en sadık yol arkadaşlarındandı. Siyasi hayatı boyunca ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermeyen Oğuzhan Asiltürk ilmi birikimi, siyasi zekâsı, dirayeti ve cesareti ile Erbakan Hoca’mızın en zor günlerinde en büyük destekçisi oldu. Asiltürk, Erbakan Hoca’nın 2011’de ahirete irtihalinden sonra, Milli Görüş’ün en üst yönetim makamı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na seçilmişti.
Merhum Asiltürk, Türk siyasetinin en kritik dönemlerine şahitlik etmiş önemli bir isimdi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın gerçekleştiği dönemde Milli Selamet Partisi’nin İçişleri Bakanı olarak memlekete ve İslam dünyasına çok değerli hizmetler ifa eden Asiltürk, 12 Eylül İhtilali sonrasında Erbakan Hoca’mız ve dava arkadaşları ile birlikte hapiste yatmış, 28 Şubat ile Refah ve Fazilet partilerinin kapatılması süreçlerinde, Refah Partisi Genel Sekreteri olarak Erbakan Hoca’nın haklı mücadelesine siyasi ve hukuki öngörüleriyle önemli katkılar sağlamıştı.
Oğuzhan Asiltürk ağabey, Milli Görüş’ün yayın organı olan Milli Gazete’mizin okunması, anlaşılması ve abone sayısının artırılması konularında gösterdiği yüksek hassasiyetiyle de takdir görmekteydi. Asiltürk, herkesin Milli Gazete’yi özenle okuması, takip etmesi için ısrarlı tavsiyelerde bulunur, zaman zaman gazetemizde özel köşe yazıları kaleme alırdı. Dünya siyasetinin işleyişini çok iyi analiz etme kabiliyetine sahip olan merhum Asiltürk, Milli Gazete’deki yazıları aracılığıyla özellikle Siyonizm’in İslam dünyasına kurduğu tuzaklar hakkında kamuoyunun en doğru şekilde bilgilenmesi ve meseleleri en doğru şekilde idrak edebilmesi için yoğun bir gayret gösterirdi.
Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül 2021'de İstanbul'da zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle rahatsızlanması sebebiyle Ankara'ya getirilerek tedavi altına alınmıştı. Asiltürk, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi süreci devam ederken 86 yaşında hayatını kaybetti. Evli ve 4 çocuk babası Asiltürk "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" ve "Hakka Sahip Çıkmak" adlı eserleri kaleme aldı. Milli Görüş teşkilatları, Asiltürk'ün vefatının her yıl dönümünde Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında ve Hacı Bayram Veli Camisi'nde mevlit okutarak merhumu anma programları gerçekleştiriyor.
Merhum Asiltürk'ün vefatının sene-i devriyesinde Milli Gazete'ye özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoglu "Milli Görüş davasına ömrünü adayan, her zorlukta omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı inanç uğruna yol yürüdüğümüz dava büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk'ü vefatının yıl dönümünde rahmetle ve minnetle yâd ediyorum." dedi.
Karamollaoğlu, Asiltürk'ün siyasi hayatı boyunca dik duruşundan, davasından ve milletin saadeti için gösterdiği çabadan asla taviz vermediğini vurgulayarak, "Oğuzhan Ağabey'imizin bizlere bıraktığı mirası yaşatmak, hepimizin en büyük vazifesidir. Oğuzhan Asiltürk, siyaset ve devlet adamlığı konusunda örnek alınacak bir şahsiyet olarak, hayatını Milli Görüş davasına vakfetmiş, bu kutlu davanın bayrağını yıllarca şerefle taşımıştır. Bugün, Milli Görüş, 55 yıllık birikimi ve heyecanı ile Allah'ın izniyle iktidara doğru kararlılıkla yürümektedir. Oğuzhan Ağabey'imizin bize emanet ettiği bu büyük davayı, teşkilat olarak hep birlikte aynı kararlılıkla yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:27
Öğle 12:33
İkindi 15:53
Akşam 18:30
Yatsı 19:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı