Şeflerin sırrı açığa çıktı, daha lezzetli yemekler için önce süte batırın

Yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlamak üzerine çalışan usta şeflerin sırları ortaya çıktı. İşte şaşkınlık yaratacak o sırra dair ayrıntılar…

AİLE 21.06.2024, 14:15
2
Şeflerin sırrı açığa çıktı, daha lezzetli yemekler için önce süte batırın
Özellikle son yıllarda gastronomi alanında yapılan yenilikler sayesinde ülkemizin bu alanda da adı duyulmaya başlandı. Şef sayılarının artması, yemek kursu sayısında gözlenen artış ve daha pek çok gelişme, mutfaklarda hareketliliğin artmasına aracılık etti.
Yepyeni tarifler üzerinde çalışan birçok şef misafirlerinin damaklarını çatlatmaya devam ederken aslında hepimizin bildiği yemekleri daha da lezzetlendiren o sır ortaya çıktı.

Besinler yapıları gereği bazı soslar ile lezzetlendirmeye uygundur. Klasik soslar mutfak ile ilgisi olan herkes tarafından bilinirken bazı soslar yalnızca şeflerin bilgileri dahilindedir.
Şeflerin yemekleri lezzetlendirme noktasında pek çok teknikten yararlandıkları bilinir. Yanı sıra kendilerine özgü tarifleri de bulunan şefler, o tarifleri kimse ile paylaşmak istemezler. Ancak bizler, siz değerli okurlarımız için şaşkınlık yaratacak, belki de çoğumuzun aklına gelmeyecek sırlardan birini bulduk.

Usta şeflerin reçetelerinden edindiğimiz bilgilere göre bazı besinleri pişirmeden önce süte batırmak ya da sütte bekletmek gerekir. Bu, sofralarımıza her gün konuk olan yemeklerin dahi lezzetlerini artırma noktasında önemli bir tekniktir.

Sütte bekletildiklerinde ya da süte batırıldıklarında lezzetleri artan bazı besinler şu şekilde sıralanabilir:

Besinlerin yanı sıra bayat ekmekleri de süt ile değerlendirmek, lezzetlerine lezzet katmak mümkün. Bunun için bayat ekmeği dilimledikten sonra ekmek dilimlerinin üzerlerine bir miktar süt dökün. Sonrasında ise herhangi ek bir malzemeye ihtiyaç duymadan yanmaz yapışmaz teflon tavada arkalı önlü kızartın.
Bayat ekmeği süt ile ıslattıktan sonra kızartmak, ekmeğin yeniden taze forma yaklaşmasına yardımcı olur. Tahmin edildiği gibi kaskatı olmayan ekmekten sandviç dahi yapılabilir. Böylelikle hem israftan kaçınılmış olur hem de ekmeğin lezzeti ufak bir dokunuş ile artırılır. Üstelik denemesi hem bedava hem de pratik!

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı