Şehit gibi yaşayan şehit… Dava adamı Ali Soylu, rahmetle anıldı

Millî Görüş hareketinin öncü isimlerinden ve Erbakan Hoca’nın yakın çalışma arkadaşlarından olan merhum Ali Soylu, vefatının 24. sene-i devriyesinde rahmetle ve dualarla anıldı.

GÜNDEM 01.07.2024, 04:40
1
Şehit gibi yaşayan şehit… Dava adamı Ali Soylu, rahmetle anıldı
Ömrünü Millî Görüş mücadelesine adayan ve Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mızın yakın çalışma ekibinden olan Ali Soylu, rahmet-i Rahman’a kavuşmasının sene-i devriyesinde Trabzon’un Of ilçesinde bulunan kabri başında dualarla yâd edildi. Of’un Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan kabrinde anılan Soylu’nun, dava adamlığı ve iyi bir Müslüman oluşu vurgulanırken, Soylu için hatim duası da yapıldı.

Millî Görüş hareketinin fedakâr neferlerinden Ali Soylu, 1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. Soylu, gençlik yıllarından itibaren başta ülkemiz olmak üzere İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durumları yakından takip ederken, dünyaya egemen olan küresel emperyalist anlayışın yerine daha adil bir dünyanın kurulması fikrini taşıyordu.

Soylu, vatani görevini yerine getirdikten sonra Yavuz Selim Vakfı Trabzon Şube Müdürlüğü, Trabzon Gençlik Başkanlığı, Karadeniz Gençlik Başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı İstişare Kurulu üyeliği yaptı. Soylu, daha sonra Refah Partisi Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında Erbakan’ın isteği üzerine 1987’de Refah Partisi Genel Merkezi’nde seçim işleri, miting ve gezi organizatörü görevlerini üstlendi. 1994 yerel seçimlerinde ise Refah Partisi’nden Of Belediye Başkanlığına aday oldu.

Yıllarca Millî Görüş teşkilatları içinde aktif olarak görev yapan Soylu, Milli Gençlik Vakfı genel başkan yardımcısı olduğu 30 Haziran 2000 yılında, Ankara’dan Of’a gelirken Çorum’un Sungurlu ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu ahirete irtihal etti. O elim kazada Soylu’nun eşi Neriman Soylu (33) ile çocukları Fatıma Zehra (9) ve Muhammed Talha (1) da hayatlarını kaybetti. Yaşanan kazada Soylu’nun diğer oğulları Cahit ve Abdurrahman Ali de yaralandı. Soylu ailesinin naaşları Of ilçesinde düzenlenen cenaze töreni sonrası Çamlıtepe Mahallesi’nde toprağa verildi.

Millî Görüş davasının fedakâr neferlerinden olan dava adamı Ali Soylu’nun vefat haberi Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da hüzünlendirmişti. Millî Görüş lideri Erbakan Hoca, Ali Soylu’nun ardından gözyaşlarını tutamamış ve Of’ta gerçekleştirilen cenaze töreninde duygu dolu bir konuşma gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 03 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı