Şeyh Ahmed Yasin: “2027’de israil diye bir varlık olmayacak”

HAMAS'ın kurucusu ve Filistin davasının kahraman ismi Şeyh Ahmed Yasin, 1999 yılında El-Cezire televizyonuna misafir olmuş ve bir röportaj vermişti. Yasin, verdiği röportajda, İsrail'in 2027 yılına kadar yıkılacağını söylemişti.

DÜNYA 07.10.2024, 04:35
Şeyh Ahmed Yasin: “2027’de israil diye bir varlık olmayacak”
Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) kurucusu ve kahraman ismi Şeyh Ahmed Yasin, 1999 yılında El-Cezire televizyonuna konuk olarak İsrail ile ilgili Kur’an ayetlerine dayanan konuşmalar yapmıştı. Yaptığı konuşmalarda Kur’an’dan örnekler vererek söylemlerde bulunan Ahmed Yasin, İsrail’in 2027’de tamamen yok olacağını söylemiş ve Müslümanlara, azimle çalışmaları gerektiğini ifade etmişti.

Kur'an-ı Kerim'e dayanarak konuşan Şeyh Ahmed Yasin, “İsrail, zulüm ve gasp üzerine kurulmuştur. Zulüm ve gasp üzerine kurulan rejimlerin kaderi yıkılmaktır. İsrail gelecek asrın ilk çeyreğinde son bulacak inşallah. Tam olarak 2027 senesinde İsrail diye bir varlığı olmayacağını söylüyorum. Ben Kur'an'a inanıyorum. Kur'an bizlere, milletlerin her 40 yılda bir değiştiğini söylüyor. Birinci 40 yılda 'Felaket Dönemi''ni (İsrail'in kuruluşu) yaşadık. İkinci 40 yıl; intifada, mücadele, meydan okuma, savaş ve misilleme dönemi oldu. Üçüncü 40 yılda beklenen son gelecek inşallah” şeklinde konuşmuştu.

"Kur'an-ı Kerim’de, Medine'de geçen bir olayın günümüze işaret ettiğini ifade eden Şeyh Yasin, “Siz onların çıkacaklarını sanmamıştınız (Haşr Sûresi 2. ayet). Yani Müslümanlar Yahudilerin kendilerine galip geleceğini düşünüyordu. Onlar da kalelerinin, kendilerini Allah'tan koruyacağını sanmışlardı. Devletler, güçleri ile saldırıyor ve Müslümanlar onların başaracağını sanıyor. Şu anki durum da aynı. Ümmetimiz Filistin'i özgürlüğüne kavuşturabilir aslında. Bizler durumumuzdan, imkânımızdan, güç ve geleceğimizde şikâyetçiyiz. Onlarsa 'Dünyanın en büyük cephaneliği bizde, bizimle kim baş edebilir' diyor. Onlar güçlerinden dolayı kibirli! Biz zayıflığımızdan dolayı tedirginiz. Ancak Allah'ın iradesi galip gelecektir. Saati geldiğinde bu rejim göz açıp kapanıncaya kadar yıkılacak. Çünkü yeryüzünde bozgunculuk sürmez. Kur'an, onların yeryüzünde bozgunculuk yaptığını söylüyor. Onlar yeryüzündeki değerleri parçalıyor. 'Allah, işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler (Yusuf Sûresi 21. ayet)” diyerek Siyonist rejimin yıkılacağını ve Müslümanların samimi bir şekilde çalışarak Allah’tan (CC) ümit kesmemesi gerektiğini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 07 Ekim 2024
İmsak 05:13
Güneş 06:32
Öğle 12:32
İkindi 15:47
Akşam 18:21
Yatsı 19:35
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı