Sırada hangi Bakanlar var?

Son günlerde kulisler kabine değişikliği ile hareketlenirken, önceki gün Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda değişiklik yaşandı. Kulislerde ise değişimin iki bakan ile sınırlı kalmayacağı ve önümüzdeki günlerde diğer bakanlıklarda da değişimin yaşanacağı yankılanıyor.

SİYASET 03.07.2024, 04:35
Sırada hangi Bakanlar var?
Geçtiğimiz günlerde eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu yönündeki iddia, Ankara kulislerini hareketlendirmiş, kabinede birçok bakanlığın değişeceği yönünde iddialar gündeme gelmeye başlamıştı.
Önceki gün yayımlanan Resmî Gazete’de iddiaların odağında olan Sağlık Bakanlığı’na yeni atama gerçekleştirildiği duyuruldu. Fahrettin Koca’nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Aynı saatlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bakanlıktan affını istemiş, onun yerine de bir önceki dönem aynı koltukta oturan Murat Kurum getirildi.
İki bakanlıkta yapılan bu değişim, Ankara kulislerinde kabinede geniş çaplı bir değişimin ilk adımı olarak yorumlandı. Kulislere göre, önümüzdeki haftalarda birkaç bakanlıkta daha koltuk değişiminin olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerde ismi en çok zikredilen bakanlıkların başında Millî Eğitim Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı geliyor. Yeni müfredat, öğretmen mülakatları gibi kararlar sonrası Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik büyük tepkiler gelmişti. Bu tepkiler sonucunda Tekin’in değişim listesinde yer aldığı ileri sürüldü.
Ticaret Bakanlığı da tepki gören bakanlıklardan biri olmuştu. Özellikle 7 Ekim’de İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları sonrası İsrail ile ticaret konusu toplumun büyük kesiminde tepki toplamıştı. Öyle ki AK Parti içinde dahi bakan ve bakanlığın tepkilere karşı herhangi bir adım atmayan tavrı büyük eleştirilere neden olmuştu. Tüm bunların sonucunda Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın isminin de değişim listesinde kendine yer bulduğu konuşuluyor.
Bu iki bakanlık dışında Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarında da değişimin olacağı yönünde kulisler Ankara’da dile getiriliyor. Değişimlerin önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Temmuz 2024
İmsak 03:34
Güneş 05:18
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı