Siyaset kulisleri alt üst oldu… Öcalan’ı Çankaya’ya hazırlıyorlar

Ankara kulisleri yeni bir iddia ile çalkalandı.

GÜNDEM 27.10.2024, 16:20
Siyaset kulisleri alt üst oldu… Öcalan’ı Çankaya’ya hazırlıyorlar
TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, Ankara’da Öcalan trafiğinin aylar öncesinden başladığını dile getirerek, Çankaya’da Öcalan için ofis kurulacağını ileri sürdü. Yılmaz, kulis bilgisini Bahçeli’nin Öcalan çağrısı öncesi de dile getirmişti. Bahçeli’nin Öcalan çıkışı yapması iddiayı güçlendirdi. 
Siyaset, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, terör elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıyı konuşurken, dikkat çeken bir yeni iddia dile getirildi. TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz, katıldığı HALK TV yayınında Ankara’da aylar öncesinden bir Öcalan trafiği başladığını söyledi.

Hatta Çankaya’da Öcalan için ofis bile tutulacağı kulis bilgisini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: "Sayın Devlet Bahçeli'nin DEM sıralarına dönerek tokalaşması ile başlayan bir süreç değil. Ya da Sayın Bahçeli'nin İmralı'dan çağrı yapmasını istediği bir süreç değil. Ben size şunu söyleyeyim. O el sıkışmadan önce bile Ankara kulislerinde sağda solda duydum bunu. Bana çok gelmişti. Çankaya'da Öcalan için bir çalışma ofisinin hazırlandığı konuşuluyordu. Bu konuşulan bir şey fakat ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye bir realite var. Bu sürecin yalnız Bahçeli'nin DEM'le el sıkışması ile başlayan bir süreç olmadığını gösteriyor bize. Böyle bir şey Ankara'da konuşulmaya başladıysa gerçi medya da çok konuşulmadı fakat ben bunu bir dost meclisinde duydum. Bu son bir ay bir buçuk ay içerisinde duydum. Yani Bahçeli'nin tokalaşmasından çok önce..."

Yılmaz, bu iddiasını Bahçeli’nin Öcalan çıkışından günler önce de dile getirmişti. Yılmaz, TELE1 kanalında katıldığı programda da Ankara-İmralı arasında trafiğin hareketlendiğine dikkat çekmiş ve önümüzdeki günlerde Öcalan üzerinden yeni bir gündeme  zemin hazırlanacağını kaydetti. Bahçeli’nin bu açıklamadan günler sonra Öcalan çıkışı yapması aktarılan iddiayı güçlendirdi.

Bahçeli, Meclis’in yeni yasama açılışında DEM Partililer ile tokalaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bu tokalaşma kulislerde, “ yeni çözüm süreci” iddialarını gündeme getirirken, Bahçeli elini yükseltti. Geçen hafta Salı günü partisinin grup toplantısında terörist başı Öcalan’a doğrudan çağrıda bulunan Bahçeli, Öcalan’ın Meclis’e gelip DEM Parti’nin Grup Toplantısı’nda terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini ilan etmesini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Ekim 2024
İmsak 05:31
Güneş 06:51
Öğle 12:28
İkindi 15:27
Akşam 17:54
Yatsı 19:10
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı