Siyonist İsrail rejimi Simon Aykut için devrede

Millî Gazete, KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik rol oynayan isimlerden biri olan Afik Group’un sahibi Simon Mistriel Aykut'u ifşa etmişti.

GÜNDEM 28.06.2024, 04:40
2
Siyonist İsrail rejimi Simon Aykut için devrede
Kıbrıs Adası’nda eline geçen her fırsatta Siyonistlere hizmet eden Aykut hakkında KKTC makamlarından beklenen gözaltı kararı bir türlü alınamazken GKRY, Simon Aykut'u "Rum mülklerini yağmalıyor" suçlamasıyla tutuklamıştı. Simon Aykut’un GKRY tarafından tutuklanmasının ardından İsrail rejiminin harekete geçtiği ve Aykut’un serbest bırakılmasını talep ettiği öğrenildi. 
 Millî Gazete, KKTC topraklarının Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde kritik rol oynayan isimlerden biri olan Afik Group’un sahibi Simon Mistriel Aykut'u ifşa etmişti. Aykut, 1977 yılında Millî Selamet Partisi’nin de yer aldığı hükümet tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldıktan sonra KKTC vatandaşlığı almıştı. Kıbrıs Adası’nda eline geçen her fırsatta Siyonistlere hizmet eden Aykut hakkında KKTC makamlarından beklenen gözaltı kararı bir türlü alınamazken GKRY, Simon Aykut'u "Rum mülklerini yağmalıyor" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

 KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesinde başrol oynayan isimler arasında yer alan Simon Aykut’un GKRY tarafından tutuklanmasının ardından İsrail rejimi harekete geçti. KKTC vatandaşlığının yanı sıra İsrail vatandaşlığı da bulunan Simon Aykut için Tel Aviv'in Rum Yönetimi'nden bilgi istediği öğrenildi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Aykut’un neden gözaltına alındığı ve halen tutuklu olduğu konusunda Lefkoşa'dan bilgi talep ettiği kaydedilirken yaşanan son gelişme sonrası Simon Aykut’un serbest bırakılıp bırakılmayacağı merak ediliyor.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Haziran 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:15
Öğle 12:47
İkindi 16:38
Akşam 20:09
Yatsı 21:47
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı