SUDAN- BAE gerilimi! Kriz derinleşti

BAE’nin Sudan’daki iç savaşta isyancı Hızlı Destek Güçleri’ne verdiği desteğin sadece parasal olmadığı, askeri olarak da sorunun tarafı olduğu ortaya çıkmıştı. BAE’nin Hartum’daki büyükelçilik konutunun geçtiğimiz Pazar günü hedef alınması ise iki ülke arasındaki krizi derinleştirdi.

DÜNYA 02.10.2024, 10:35
1
SUDAN- BAE gerilimi! Kriz derinleşti
Pazar günü BAE Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hartum'daki büyükelçilik konutu Sudan ordusuna ait bir uçak tarafından saldırıya uğradı.
BAE yaptığı açıklamada ‘’Sudan silahlı kuvvetlerinin diplomatik binaların dokunulmazlığı temel ilkesinin bariz bir ihlalini temsil eden bu saldırısı üzerine Arap Birliği, Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler'e bir protesto notası sunacağını’’ belirtti.

Sudan Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise saldırı yalanlandı. Sudan ordusu yaptığı açıklamada “diplomatik misyonların merkezlerini, BM ya da gönüllü kuruluşların merkezlerini ve tesislerini hedef almadığını, bunları askeri üs olarak kullanmadığını ve içindekileri yağmalamadığını” ifade etti.
Açıklamanın devamında ‘’ Bu utanç verici ve alçakça eylemlerin failleri, bu eylemleri gerçekleştirmeleri için bilinen ülkeler tarafından desteklenen ve bu eylemleri ülkelerin ve uluslararası kuruluşların gözü önünde gerçekleştirmeye devam eden Dagalo’ya bağlı terörist milislerdir.’’ denildi.
Haber: Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı