Son Dakika

Suriye'den, İsrail’in Şam’a yönelik saldırısına kınama

uriye Dışişleri Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde İsrail’in Şam’a yönelik düzenlediği hava saldırısında üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı ve saldırıyı kınadı.

DÜNYA 01.10.2024, 15:10
1
Suriye'den, İsrail’in Şam’a yönelik saldırısına kınama
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Şam’ı hedef alan üç kişinin hayatını kaybetmesine ve dokuz kişinin yaralanmasına neden olan İsrail saldırısını kınadı. Suriye’nin resmi haber ajansı günün erken saatlerinde İsrail’in Şam’a yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Suriye Dıişşleri Bakanlığı, Suriye’nin “topraklarını ve halkını savunma ve bu suçlara karşı uluslararası hukukun garantilediği tüm yollarla direnme konusunda meşru bir hakkı” bulunduğunu ifade etti.
Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadeye yer verildi:
"Düşman İsrail, bugün şafak vakti Şam’da birkaç noktayı hedef alan bir hava saldırısı başlattı. Bu saldırı, üç sivilin şehit olmasına, dokuz kişinin yaralanmasına ve özel mülklerde büyük hasara yol açtı. Suriye, bu acımasız İsrail saldırganlığını kınıyor ve tüm bölgeyi ateşe veren, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden bu  kaosa son verilmesi için dünyaya çağrısını yineliyor.’’

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Ekim 2024
İmsak 05:08
Güneş 06:27
Öğle 12:33
İkindi 15:53
Akşam 18:30
Yatsı 19:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı