Son Dakika

Taze öğütülmüş kahve ile her yudumda lezzet: Endüstriyel kahve değirmenleri

Kahvenin en leziz formu kuşkusuz taze öğütülmüş kahve çekirdekleriyle hazırlananlardır.

GÜNDEM 22.10.2024, 12:15
Taze öğütülmüş kahve ile her yudumda lezzet: Endüstriyel kahve değirmenleri
Hangi kahve çeşidi tercih edilmiş olursa olsun taze öğütülmesi, kahvenin lezzetinin, kokusunun ve aromasının çok daha etkileyici olmasını beraberinde getirir. İşte bu nedenle kahve değirmeni kullanımı ile en leziz kahve çeşitlerinin hazırlanması tercih edilmelidir. İşletmelerde elektrikli kahve değirmeni ya da manuel olarak kullanılan kahve değirmenleri kullanımı ile konuklara her daim bu lezzeti sunmak mümkün oluyor. Endüstriyel mutfaklar için tasarlanan kahve değirmenlerini sizler için her yönüyle mercek altına alıyoruz.

İşletme mutfaklarında manuel kahve değirmeni ya da elektrikli olan kahve değirmenlerini kullanmak için uzun bir neden listesi aramaya hiç gerek yok. Çünkü kahve tutkunlarının aradığı lezzeti ve aromayı sunabilmek için taze kahve çekirdeklerinin kullanılması ve kahve yapımından hemen önce öğütülmesi gerekiyor. Bu da kahve değirmeni kullanmak için tek başına yeterli bir nedene dönüşüyor.
Kahve, öğütüldükten sonra uzun süre beklerse aromasını ve kokusunu kaybeder. Elbette tazeliğini de kaybettiği için kahveden istenen lezzetin alınması da imkansız hale gelir. Oysa kullanılacak basit bir el değirmeni kahve çeşitlerinin her zaman en güzel hali ile sunulmasını sağlar. İşte bu nedenle sanayi tipi mutfaklarda mutlaka bulundurulması gereken profesyonel ekipmanlardan biri de kahve değirmenleri olmalıdır.

Öncelikle kahve değirmeni manuel seçenekleri de sunan bir ekipmandır ancak manuel olanların endüstriyel mutfaklarda daha fazla iş gücü gerektirdiği unutulmamalıdır. Sadece az oranda kahve öğütülen işletme mutfaklarında bu ürünler tercih edilebilir. Fakat yoğun kahve tüketiminin olduğu işletmeler için otomatik ya da elektrikli modellerin kullanılması daha doğru olabilir.
Mutlaka sanayi tipi kahve değirmeni modellerinin kapasitesine göz atılmalı, kapasitenin mutfaklar için uygun olup olmadığı belirlenmelidir. Bu ürünlerin dayanıklı olması ve elektrikli olanların düşük enerji tüketimi de aranan özellikler arasındadır. Ev tipi olanlar için de kompakt tasarımlı ve az yer kaplayan kahve değirmenlerinin tercih edilmesinde fayda olacaktır.

Oteller, kafeler, restoranlar, çay bahçeleri gibi işletme mutfaklarında kahve el değirmeni çeşitlerinin yoğun bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Yüksek oranda kahve çekirdeklerinin çok kısa bir sürede öğütülmesini sağlayan kahve öğütücü el değirmeni modelleri artık kullanıcı dostu özellikler de taşıyor. Günümüzde pek çok markanın endüstriyel kahve değirmenleri ürettiğini söyleyebiliriz. Bu markalardan bazıları hakkında sizlere kısa bilgiler aktaralım.
● Nuova Simonelli
Nuova Simonelli kahve değirmenleri uzun ömürlü kullanım sunan ve performansının da yüksek olmasıyla bilinen ürünlerdir. Çok sayıda kahve çekirdeğinin hızla öğütülmesinin gerektiği endüstriyel mutfaklarda ideal bir seçim olur.
● Ariete
Kahve değirmenlerinde kolay kullanım özelliği arayanlar tercihini Ariete markasının ürünlerinden yana yapabilir. Bu markanın ürünleri Mutbex internet sitesinde gayet makul fiyatlarla kullanıma sunuluyor. Ürünlerin ergonomik bir tasarıma sahip olduğunu da ekleyelim.
● Bunn
Bunn kahve değirmenleri de sağlamlığı ile ön plana çıkar. Yoğun mutfaklar için idealdir ve aralarında son derece yüksek kapasiteye sahip olanlar da vardır.
● Casadio
Yüksek hassasiyetli ve homojen öğütme işlemi yapan Casadio’nun kahve değirmenleri sağlamlık ve uzun kullanım ömrü beklentilerini de karşılar. Bu ürünler de Mutbex.com adresinden uygun fiyata alınabiliyor.

Manuel ya da otomatik kahve değirmeni kullandığınızda kahvenin öğütülme derecesinin aromayı ve lezzeti etkilediğini bilmelisiniz. Espresso için ince öğütülmüş kahve taneciklerinin kullanılması gerekir. Ancak filtre kahve için daha kalın taneciklerin kullanılması yeterli olur. Dolayısıyla kahve çeşidine göre de öğütme derecesinin belirlenmesi gereklidir. Endüstriyel kahve değirmeni tavsiye üzerine değil hazırlanan kahvenin çeşidine göre de seçilmelidir. Pek çok kahve değirmeni makinesinin farklı öğütme derecesi seçeneklerinin olduğunu belirtmeliyiz. Farklı kahve türlerini servis eden işletme mutfakları için bu ürünler daha ideal bir tercih olabilir.

Marka ve modele göre fiyatlar değişebildiği için filtre kahve değirmeni fiyatları farklılık gösterebilir. Ancak en uygun fiyatlarla alışveriş yapılmasını sağlayan platformlar da bulunuyor. Mutbex.com, endüstriyel mutfak ekipmanları satışı yapan bir platformdur ve kahve makinelerinde de oldukça geniş bir model seçeneği yelpazesi sunar. Ürünlerin gayet makul fiyatla satışa sunulması da işletmelerin bu platformdan alışveriş yapmayı seçmesini sağlıyor.

Sitede en iyi kahve el değirmeni çeşitleri ve en kaliteli elektrikli kahve değirmeni modelleri kullanıma sunuluyor. Model seçeneklerinin fazla olması, ihtiyaca yönelik ürünlerin kolayca temin edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda farklı kapasite seçeneklerine sahip ürünler sahip oldukları tüm teknik özelliklerle birlikte incelenebiliyor. Fiyatlar ise yıl boyunca makul düzeyde tutulduğundan ihtiyaçların ertelenmeden karşılanması mümkün oluyor. Çeşitli ödeme kolaylıkları da sunulduğunu eklemek gerekir. Bu sayede sanayi tipi mutfaklarda kullanıma ihtiyaç duyulan tüm makineler ve ekipmanlar için bütçe dostu bir alışveriş yapılabiliyor. Siparişlerin hızla teslim edildiği bilgisini de aktaralım.
Kaynak: mutbex

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı