Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan lisanslı depo işletmelerinde kefalet işlemlerine ilişkin düzenleme yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla "Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayınlandı.

EKONOMİ 14.09.2024, 09:45
2
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan lisanslı depo işletmelerinde kefalet işlemlerine ilişkin düzenleme yapıldı
Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Böylece Tüzel kişilere ait lisanslı depo işletmelerinde teminat yükümlülüğünün, kefalet sözleşmesiyle de yerine getirilebilmesi için düzenleme yapılmış oldu. 
Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre, faaliyet konusu hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar dışında olan ve toplam hissesinin yüzde 51’i veya daha fazlası yönetmelikte belirlenen tüzel kişilere ait lisanslı depo işletmelerinde teminat yükümlülüğü, kefalet sözleşmesiyle de yerine getirilebilecek. Kefalet sözleşmesi ile verilen teminat tutarı, Bakanlıkça belirlenen toplam teminat tutarının yüzde 90'ını aşamayacak.
Kefalet sözleşmelerinde kefil olan tarafın müteselsil kefil sıfatıyla söz konusu tüzel kişilerden olması zorunlu olacak.
Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:58
Güneş 06:18
Öğle 12:37
İkindi 16:04
Akşam 18:46
Yatsı 20:01
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı