Trabzon'da vatandaşlar fındığı kurutmak için il değiştiriyorlar

Trabzon'da vatandaşlar topladıkları fındıkları kurutmak için şehir değiştiriyor.

AİLE 07.09.2024, 15:30
Trabzon'da vatandaşlar fındığı kurutmak için il değiştiriyorlar
Hasadın ardından fındığı patoza vurarak zurufundan (yeşil kabuğu) ayıran üreticiler, satış öncesi son işlem olan güneşte kurutma sürecine devam ediyor.
Geçen ay başlayan hasat sonrası fındık kurutma işlemi hava şartlarının bulutlu ve yağışlı olduğu zaman dilimine denk gelen üreticiler, iç kesimde yer alan ve ikilimi daha kurak olan Bayburt’u tercih ediyor.
Arpalı beldesinde yol kenarlarındaki boş alanlara döktükleri fındıkları gün boyunca karıştırarak kurutmaya çalışan üreticiler, çadırlarda veya araçlarında kalarak 3-4 gün boyunca ürünlerinin başında bekliyor.
Araklı'dan Bayburt'a gelen üreticilerden Arif Yılmaz, AA muhabirine, yaklaşık 10 gün önce fındık toplama mesaisinin başladığını söyledi.
Karadeniz'in hem arazi hem de hava şartları bakımından zorluğuna dikkati çeken Yılmaz, "Zor şartlarda fındık toplanıp omuzlarda yola çıkarıyoruz. Zuruflu dediğimiz haliyle seriliyor ve belirli bir kuruma aşamasına geldikten sonra patosa veriliyor ve son şeklini almış oluyor. Şu anda kıyı kesimlerinde gerçekten hava şartları ciddi manada problemli, yağmur, sis ve çise olmasından dolayı buradaki vatandaşların hepsi Trabzon'dan ürünlerini kurutmak için buraya geldiler." diye konuştu.
Kaynak: Ajanslar

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:54
Güneş 06:15
Öğle 12:39
İkindi 16:08
Akşam 18:52
Yatsı 20:08
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı