Türkiye’den İsrail’e tankerler gidiyor Gazze’ye damla gitmiyor

Türkiye üzerinden işgalci İsrail’e akaryakıt gitmesi büyük tepkilere neden oluyor.

GÜNDEM 17.09.2024, 06:00
Türkiye’den İsrail’e tankerler gidiyor Gazze’ye damla gitmiyor

Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde toplanan Millî Görüşçüler, Adana’da bir araya gelerek Bakû-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Siyonist katil İsrail’e aktarılan petrolün durdurulması için iktidara seslenmişti. Dün ise Gazze’den başka bir feryat geldi. Ülkemizden giden akaryakıtlar ile Gazze’de katliam yapan Siyonist çete, Gazze’ye bir damla akaryakıt girmemesi için tüm gücüyle mücadele ediyor.

Gazze’deki Acur Fırınları sahibi Kamil Acur, Gazze Şeridi’nin kuzeyi için “açlık” uyarısında bulundu. Kamil Acur, İsrail’in ekmek üretimi için gerekli yakıt ve ham madde girişini engellemesi nedeniyle Gazze kentinde ve Gazze Şeridi’nin kuzey bölgesinde sahibi olduğu 6 fırından 5’inin kapandığını ve bölgede bir ekmek krizinin baş gösterebileceğini söyledi.

Açık kalan bu son fırının kapanmasının ekmek krizine yol  açabileceği uyarısında bulunan Acur, özellikle Gazze kenti ve kuzey bölgelerde yaşayan Filistinliler için tek yiyeceğin bir somun ekmek olduğunu dile getirdi.
Acur, şöyle konuştu: “İsrail’in ham madde ve yakıt girişini engellemeyi sürdürmesi halinde çalışmaya devam eden tek fırınımız da bir hafta içinde kapanma tehdidi altında. Gazze kenti ve kuzey bölgelerdeki fırınlara 10 gündür yakıt ulaştırılmadı. İsrail, yaklaşık bir ay önce bölgeye un, şeker ve maya gibi temel malzemelerin girişini kısıtladı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:57
Güneş 06:17
Öğle 12:37
İkindi 16:05
Akşam 18:48
Yatsı 20:03
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı