Türkiye’ye temizlettiler Polonya sınırına döşüyorlar…Yaşananları daha iyi anlayacaksınız

Türkiye’nin Suriye ve İran sınırında bulunan mayınları temizlettirenler, Polonya’nın Rusya ve Belarus sınırına büyük mayın tarlaları inşa etmeye başlayacaklar?

GÜNDEM 27.10.2024, 12:10
Türkiye’ye temizlettiler Polonya sınırına döşüyorlar…Yaşananları daha iyi anlayacaksınız
Türkiye’nin sınırlarındaki mayınları temziletip yasa dışı ve kaçak geçişlerin önünü açanlar şimdi Polonya için bütün insani ve hukuk kurallarını hiçe sayarak mayın tarlası yapacaklar….

Türkiye'nin doğu sınırlarındaki 94 mayın tarlası ve 50 bin kara mayını, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Avrupa Birliği  ile Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Mayın Faaliyet Merkezi işbirliğinde 3 yıl içinde temizlenmişti. BM ve AB 3 yıl süren bu faaliyet için 23,8 milyon dolar bütçe ayırmıştı.
2020 yılında başlayan çalışma 2023 yılında bitirilmişti.
Birleşmiş Millet tarafından yapılan açıklamada "Proje ile Ermenistan ve İran sınırında 4,2 milyon metrekarelik alan, bölgede yaşayan sivil halk ve sınır yönetim personeli için güvenli hale getirildi." denilmişti.

1956 yılında güvenlik amacıyla Türkiye-Suriye sınırında Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve
Şırnak il sınırlarında yaklaşık eni 50-400 m arasındaki alan mayınlanmıştır.
2011 yılından itibaren Suriye sınırındaki mayınları temzilemeye başlayan Türkiye kısa sürede bu sınırı insan geçişlerine uygun hale getirmişti.
Dönemin Milli Savunma Bakanı  İsmet Yılmaz, 2013 yılında 1 milyon 150 bin 297 metrekarelik alanın mayınlardan temizlendiğini belirterek, “TSK birlikleri tarafından da 10 bin 951 adet mayın temizlenmiştir.” dedi.

Suriye sınırından gelen ve gelmeye devam kaçak mülteci akınları devam ederken, Türkiye’nin ve İslam dünyasının yararına bugüne kadar hiçbir iş yapmayan bu kuruluşlar neden mayın temziliği için Türkiye’ye bu kadar para verdiler?
Türkiye’nin hayrına olsa bu parayı verirlermiydi?
Akıllarda  şu soru var…
Bu son  temizlik, İran  sınırından gelen ya da, daha sonra gelecek olan mülteci akını için mi yapıldı acaba?
Türkiye’ye mayın temizlettiren ABD Polonya sınırına mayın döşüyor.

Ottawa Antlaşması, 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe girdi. Dünyada mayınların kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair bir sözleşme.
Ottawa Antlaşması 131 ülke tarafından onaylanmış ve 146 ülke tarafından imzalanmıştır. Türkiye'nin de imzaladığı bu sözleşmeyi ABD imzalamamıştır.
Kaynak: Haber servisi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Ekim 2024
İmsak 05:31
Güneş 06:51
Öğle 12:28
İkindi 15:27
Akşam 17:54
Yatsı 19:10
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı